Πρόγραμμα εορτασμών 28ης Οκτωβρίου στην επ. Αμμοχώστου

Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

DSC 3135 28 Οκτωβρίου 1940, Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση
Εικόνα Αρχείου

Με λαμπρότητα θα εορταστεί αύριο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παραλίμνι

Επίκεντρο των εορτασμών είναι το Παραλίμνι όπου το πρωί θα πραγματοποιηθεί εωθινή παρέλαση από το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, το Σύστημα Αεροπροσκόπων και το Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου και Αγίας Βαρβάρας και η καθιερωμένη έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο.

Η πανηγυρική δοξολογία θα αρχίσει στις 09.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δρ. Γιώργος Γεωργίου, φιλόλογος – γλωσσολόγος.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και γύρω στις 11 το πρωί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα στις 9 το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει o Γιώργος Κωνσταντίνου, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας “Αντώνης Τσόκκος”.

Σωτήρα

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως θα τελεστεί γύρω στις 08.30 το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Θεοδόσης Τσιόλας, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Μακαρίου Γ στην οποία λαμβάνουν μέρος Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα Σωτήρας.

Δερύνεια

Στην Δερύνεια η δοξολογία θα τελεστεί στις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κώστας Ιακώβου.

Θα ακολουθήσει στις 10.00 η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ