ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Δημιουργεί Μουσείο Ενάλιας Αρχαιολογίας στην Περνέρα

Συνάντηση με Διευθύντρια Τμήματος Αλιείας

c72c9a4d 3496 4274 96d8 2aa3978d849f exclusive, Πολιτισμός, Πρωταράς

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας κα Μαρίνα Αργυρού πραγματοποίησε πρόσφατα στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επί τόπου εξέταση του αιτήματος του Δήμου για δημιουργία Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας και ενημερωτικού χώρου στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου και πλησίο της μαρίνας Παραλιμνίου.

Κατά τη συνάντηση η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας εξέφρασε το κατ’ αρχήν θετικό ενδιαφέρον της προς το αίτημα του Δήμου και επισήμανε για ακόμη μία φορά την στενή συνεργασία μεταξύ Τμήματος Αλιείας και Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Νικολέττος τόνισε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από τον Δήμο για ανάδειξη των κειμηλίων ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της δημιουργίας χώρων στα οποία θα εκτίθεται προς ενημέρωση των επισκεπτών.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας, η Δημοτική Γραμματέας κα Γαβριέλα Γαβριήλ, ο Δημοτικός Μηχανικός κ. Ανδρέας Γεναγρίτης, ο Λειτουργός του Δήμου για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Μαρίνος Παυλικκάς και ο Επιθεωρητής Παραλιών κ. Γιώργος Οικονόμου.