ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Έρχεται 4στερο ξενοδοχείο 172 κλινών

Νέο 4αστερο ξενοδοχείο προτίθεται να κατασκευάσει η εταιρεία Flisvos Investments Ltd στην περιοχή του Πρωταρά, σύμφωνα με αίτηση της εταιρείας.

Το προτεινόμενο έργο αφορά αίτηση της εταιρείας Flisvos Investments Ltd για την ανέγερση ξενοδοχείου 4* δυναμικότητας 172 κλινών, στην περιοχή Πρωταρά. Το προτεινόμενο έργο θα χωροθετηθεί σε τεμάχια, τα οποία εμπίπτουν σε τουριστική ζώνη με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων να μην ξεπερνά τους τρεις. Τα τεμάχια ανέγερσης του ξενοδοχείου έχουν συνολικό εμβαδό 9.054τ.μ. και απέχουν περίπου 170μ από τη θάλασσα.

Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης υπάρχουν ξενοδοχεία και καταστήματα. Τα δύο τεμάχια συνορεύουν με αρδευόμενες και ξηρικές καλλιέργειες και σε απόσταση 120μ υπάρχουν θερμοκήπια και σε απόσταση περίπου 300μ δυτικά από το έργο βρίσκεται η Λεωφόρος Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο. Σημειώνεται ότι υπάρχουν επτά υποστατικά /κατοικίες τα οποία που θα κατεδαφιστούν και μεμονωμένα δέντρα εσπεριδοειδών και υδατοδεξαμενή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από τρία (3) κτήρια (Κυρίως κτήριο, Κτήριο δωματίων, Κτήριο αίθουσας προγεύματος), δύο (2) κολυμβητικές δεξαμενές, μπαρ πισίνας, 39 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο εκ των οποίων οι δύο (2) για ΑμεΑ και καταστήματα.
Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια το κυρίως κτήριο που θα αποτελείται από υπόγειο ισόγειο και τρεις (3) ορόφους θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής / αναμονής, γραφεία, μπαρ, κουζίνα, εστιατόριο, κλειστή πισίνα κλπ καθώς επίσης επτά (7) δωμάτια στον 1ο & 3ο όροφο και τέσσερεις (4) σουίτες στον 3ο όροφο.

Το κτήριο δωματίων θα αποτελείται από υπόγειο ισόγειο και τρεις (3) ορόφους και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 19 δωμάτια στο ισόγειο και 20 δωμάτια σε κάθε όροφο συμπεριλαμβανομένων και τριών δωματίων για ΑμεΑ (ένα σε κάθε όροφο). Το κτήριο αίθουσας προγεύματος θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και ένα (1) όροφο και θα περιλαμβάνει κουζίνα, αίθουσα προγεύματος, χώρους υγιεινής, αίθουσα πολλαπλής χρήσης,αίθουσα τηλεόρασης κλπ.

Πηγή: Philenews/Insider