Πρώτος σε Γαλάζιες Σημαίες Παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου

Δεκαοχτώ από τις εβδομήντα έξι Γαλάζιες Σημαίες Παγκύπρια απονεμήθηκαν στον Δήμο Παραλιμνίου

Screenshot 1 2 exclusive, Γαλάζιες Σημαίες, Δήμος Παραλιμνίου

Πρώτος σε καθαρότητα νερών κολύμβησης ο Δήμος Παραλιμνίου για τις παραλίες του.

Δεκαοχτώ Γαλάζιες Σημαίες απονεμήθηκαν στον Δήμο Παραλιμνίου κατά την εκδήλωση απονομής Γαλάζιων Σημαιών στις παραλίες της Κύπρου που πληρούν τα κριτήρια και απονέμονται από τον Εθνικό Κριτή της Γαλάζιας Σημαίας και τον Οργανισμό CYMEPΑ, καθιστώντας τον ως τον πρώτο Δήμο παγκύπρια σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών.

Γαλάζιες Σημαίες απονεμήθηκαν σε 18 παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου από τις 76 που απονεμήθηκαν παγκύπρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παραλίες: Αρμυροπήγαδο, Λομπαρδί, Γλυκύ Νερό, Κάππαρης, Σκουταρόσπηλιοι, Αγία Τριάδα, Μηνάς, Βρυσούδια, Λούμα, Περνέρα, Ποτάμι, Βρύση Γ, Βρύση Β, Βρύση Α, Πρωταράς (Fig Tree Bay), Βυζακιά, Νησιά και Νησιά Gardens.

Η Γαλάζια Σημαία, είναι ένας διεθνής θεσμός που προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση και απονέμεται σε παραλίες που πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης του Εθνικού Κριτή για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης. Αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια.

Μέσα από τον θεσμό βραβεύονται οι παραλίες οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλούς ποιοτικούς περιβαλλοντικούς στόχους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία είναι η εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης. Λαμβάνονται, επίσης, υπόψη άλλα 33 κριτήρια αξιολόγησης για τις ακτές και 38 για τις μαρίνες, που πιστοποιούν, ανάμεσα σε άλλα, την ασφάλεια των λουομένων, την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των επισκεπτών, την καθαριότητα και οργάνωση της ακτής και του παράκτιου χώρου, την προστασία του φυσικού πλούτου και την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.