Πυρίλλης για αμπελοπούλια: “Θα μας βρουν μπροστά τους” (βίντεο)

α Αμπελοπούλια, Θεόδωρος Πυρίλλης, Κυνήγι, Λαθροθηρία, Νέα Αμμοχώστου

Έντονος ήταν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυριλλής, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ για το ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινωνία, με φόντο τα’ αμπελοπούλια.

«Όλοι αυτοί που βιάζουν την ανάπτυξη της επ. αμμοχώστου και δεν  μας λαμβάνουν υπόψιν, θα μας βρουν μπρστά τους. Προέρχονται από κόμματα, άλλοι είναι επιχειρηματίες και άλλοι  έχουν οικονομικά συμφέροντα«, τόνισε ο κ. Πυριλλης.
Σ’ ότι αφορά στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε χθες στο Παραλίμνι, ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν ήταν διοργανωτής αλλά απλά έδωσε το παρών του «για κάποιους συγκεκριμένους λόγους».

«Όντως η παγίδευση με ξόβεργα είναι παράδοση από το 17ο αιώνα, θέλουμε να κρατήσουμε την παράδοση. Μπορεί να είναι εκτός νόμου, όμως διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην παράδοση. Όπως και να χει η νομοθεσια πρέπει να τηρείται», τόνισε ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Υπέδειξε παράλληλα όπως γίνει διάλογος, ώστε «να τροποποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία με τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων για  να μην ξεχνούμε την παράδοση.  Δεν έγινε ποτέ διαβούλευση όταν συζητείτο αυτή η νομοθεσία».

Κλείνοντας ο κ. Πυρίλλης προέβη σε καταγγελίες κατά των ακτιβιστών, κατηγορώντας τους για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσωπικής ελευθερίας και προσωπικών δεδομένων.  Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία δεν δεχόταν καταγγελίες πολιτών που έκαναν λόγο ότι καταπατούνταν τα δικαιώματά τους, από ακτιβιστές.

Πηγή: SigmaLive