Πυρίλλης: Τί απαντά στον Υπουργό Εσωτερικών για τις παραλίες (βίντεο)

DSC 6670 exclusive, Θεόδωρος Πυρίλλης, Κόννος, Πρωταράς

Να σταματήσουν όλα τα έργα που πραγματοποιούνται στις παραλίες καλεί ο Κωνσταντίνος Πετρίδης τον Δήμαρχο Παραλιμνίου. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών ζητά από τον Δήμο Παραλιμνίου την άμεση διακοπή κάθε μη αδειοδοτημένης παρέμβασης στις παραλίες τις οποίες διενεργεί η Τοπική Αρχή. 

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών, «αποτελεί ευθύνη και καθήκον όλων η διασφάλιση της πλήρους συμμόρφωσης με τις σχετικές νομοθεσίες και η αποτροπή μη νόμιμα αδειοδοτημένων επεμβάσεων, οι οποίες μάλιστα δίδουν και την εντύπωση στους πολίτες ότι η πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων και των Τοπικών Αρχών, είναι δυνατόν να ενθαρρύνουν ή και να ανέχονται τέτοιου είδους ενέργειες στις παραλίες»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, δηλώνει ότι οι εργασίες του Δήμου Παραλιμνίου κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας.

Ανέφερε, ότι “Ο Δήμος Παραλιμνίου ενεργεί και εκτελεί εργασίες σύμφωνα με τις σημερινές νομοθεσίες που υπάρχουν τόσο για την προστασία της παραλίας όσον αυτών που προβλέπονται στον Περί Δήμων Νόμο, όσο και τους νόμους που έχουν σχέση με το περιβάλλον. Καμιά παραβίαση δε γίνεται. Θέλω, όμως, να πω ότι στοχοποιήθηκε ο Δήμος Παραλιμνίου και την ίδια στιγμή, αυτή τη στιγμή που μιλούμε γίνονται εργασίες από ιδιώτες,εντός της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας και τίποτα δε συμβαίνει, κανείς δεν αναφέρει τίποτα. Καλύπτονται εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.”

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα έχει συγκληθεί σύσκεψη υπό την Προεδρία Κωνσταντίνου Πετρίδη και στην οποία έχουν κληθεί όλα τα εμπλεκόμενα αρμόδια τμήματα καθώς και η Αστυνομία για εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για αποτελεσματική προστασία των παραλιών.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι χαιρετίζει τη σύσκεψη της Δευτέρας που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Εσωτερικών για το θέμα με όλες τις Επαρχιακές Διοικήσεις και το Τμήμα Περιβάλλοντος υπό την προεδρία τη δική του και εξέφρασε την ελπίδα του ότι εφαρμόζεται ομοιόμορφα η νομοθεσία σε όλη την Κύπρο και όχι να στοχοποιείται ο Δήμος Παραλιμνίου και η επαρχία Αμμοχώστου σε σχέση με τις άλλες επαρχίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε αποστείλει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι εναντίον του Δήμου Παραλιμνίου εξετάζονται περιπτώσεις παράνομης επέμβασης σε παραλίες, διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Famagusta.News / SIGMA TV