Σε απόγωνση οι αιμοκαθαρόμενοι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

35CD0lVxwhKTPe4MP8mS Αιμοκάθαρση, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νεφροπαθείς

Αγανακτισμένοι είναι οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με την κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιμοκοθαρόμενων Αμμοχώστου Γιώργο Κκέζο, και όπως μεταδόθηκε σήμερα στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η μονάδα αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπολειτουργεί με αποτέλεσμα τα 26 άτομα της επαρχίας να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα και δέκα άτομα να βρίσκονται σε διαρκή αναμονή.

Ο κ. Κέζος συνεχίζει λέγοντας πως οι μηχανές αιμοκάθαρσης που λειτουργούν στο νοσοκομείο είναι παλαιού τύπου και καθημερινά παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα κατα τη διάκρεια της αιμοκάθαρσης όπως να σταματούν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια που ο ασθενής υποβάλλεται σε θεραπεία.

Όσον αφορά στο ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αναφέρει πως το επισκέπτονται τέσσερεις φορές την εβδομάδα διαφορετικοί γιατροί απο το Γ.Ν. Λάρνακας με αποτέλεσεμα να υπάρχει ασσυνενοησία μεταξύ τους ως προς τις διαγνώσεις των ασθενών.

“Ο οποιοσδήποτε χρόνιος ασθενής αναφέρουν οι αιμοκαθαρόμενοι, έχει δικαίωμα να έχει ένα μόνιμο γιατρό ο οποίος θα γνωρίζει το ιστορικό του και θα παρακολουθεί την πορεία της υγείας του”.

Η αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα εντούτοις τρείς φορές την εβδομάδα, την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή η απογευματινή βάρδια εκτελείται χωρίς την παρουσία γιατρού και την Τετάρτη, το Σάββατο και την Κυριακή δεν υπάρχει κανένας γιατρός με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό να αναλαμβάνει χρέη ιατρού.

Είναι για αυτούς τους λόγους που οι αιμοκαθαρόμενοι ζητούν όπως ρυθιστεί η λειτουργία του ΓΝ Αμμοχώστου και να μην υπάρχει σχέση εξάρτησης απο το ΓΝ Λάρνακας, μόνιμους γιατρούς καθημερινά και αύξηση του νοσλευτικό προσωπικού. Επείγουσα έκκληση, συνεχίζουν, είναι η αλλαγή των παλιαών μηχανημάτων.

Πηγή: Δέσποινα Πούρεκκου / Πρωινό Δρομολόγιο, Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου ΡΙΚ