Σεμινάρια παροχής φροντίδας και φύλαξης παιδιών και ηλικιωμένων από Δήμο Παραλιμνίου

DB8D0594 1F12 44A5 A192 F69177E6DEDE Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Μωσαϊκό Πολιτισμών

Σεμινάρια παροχής φροντίδας και φύλαξης παιδιών και ηλικιωμένων πραγματοποιεί και φέτος ο Δήμος Παραλιμνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος», στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών».

Η δράση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στοχεύει στην ενεργό ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου και υλοποιείται με την συνεργασία των Δήμων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και την Enoros Consulting Ltd, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης καθώς και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σκοπός των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους εκπαιδευτές (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές) και απευθύνονται σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών είναι να συμβάλλουν επιτυχώς στη φροντίδα και ασφάλεια ηλικιωμένων, παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Θα περιλαμβάνουν βασικές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής των ηλικιωμένων, όπως υγιεινή, φαγητό και ένδυση, και ειδικότερα διδασκαλία για θέματα ασφάλειας στο σπίτι και Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, εφαρμογή βασικής φροντίδας για ηλικιωμένους με διάφορες παθολογικές καταστάσεις καθώς και καταστάσεις που απαιτούν βοήθεια, ενημέρωση για τα μέρη του σώματος που χρήζουν ιδιαίτερο τρόπο καθαρισμού, τις επιπτώσεις ακινησίας και τα μέρη του σώματος που στατιστικά αναπτύσσουν έλκος πίεσης καθώς και κατανόηση της σημασίας της πρωινής άσκησης για μείωση των μυοσκελετικών παθήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ