Θεόδωρος Πυρίλλης: Οι ακτιβιστές παραβιάζουν τη ζωή μας

IMG 2687 Αμπελοπούλια, Θεόδωρος Πυρίλλης, Κυνήγι, Λαθροθηρία, Νέα Αμμοχώστου

Στο Παραλίμνι αλλά Παγκύπρια θα είναι απόψε στις επτά το βράδυ, η εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των κυνηγών ως ευρωπαίοι κυνηγοί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ACTIVE 107,4 και 102,5 εκ των διοργανωτών ο Κώστας Κρασάς ανέφερε ότι διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση των σκύλων στους 4 , κατάργηση τελών για χρήση και εξάσκηση σκύλων, αναδιοργάνωση του κλιμακίου του ουλαμού και της υπηρεσίας θήρας και να επιτραπεί η χρήση των ξόβεργων σαν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιτακτικά διεκδικούν μάλιστα και τερματισμό της δράσης των ακτιβιστών.

«Drones στα σπίτια και τα περιβόλια μας»

Σε παρέμβαση του στον ACTIVE o Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στην αποψινή διαμαρτυρία. Έχει χαθεί η προσωπική μας ζωή στην επικράτεια του Δήμου Παραλιμνίου, εξηγώντας ότι στις έντεκα κάθε βράδυ στην κατοικημένη περιοχή Παραλιμνίου, υπερίπτανται drones, ερευνώντας τα δέντρα σε ύψος δύο και τριών μέτρων. Αυτά τα φαινόμενα παρουσιάζονται μόνο αυτή την περίοδο ανέφερε ο κύριος Θεόδωρος Πυρίλης και τέτοιες μεθόδους δεν χρησιμοποιεί ούτε η αστυνομία.

«Έχουν ανευρεθεί και κάμερες που τοποθετούνται σε σημεία παρακολούθησης. Στο Δήμο Παραλιμνίου ζητήσαμε άδεια από την επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων για να τοποθετήσουμε κάμερες σε πλατείες που παρουσιάζεται παραβατικότητα και μας απαγορεύθηκε, επειδή χρειάζεται η συγκατάθεση της αστυνομίας. Δεν μπορούν οι ακτιβιστές να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και γι αυτό η οργή του κόσμου ξεχείλισε».

Ο κύριος Πυρίλης προειδοποίησε για επιδείνωση της κατάστασης να δεν ληφθούν μέτρα. Όσοι είπε εισβάλουν στα περιβόλια μας, στα σπίτια μας και τις ζωές μας, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν συνάδουν με τις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα θα μας βρουν μπροστά τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος