Την Κυριακή στο Παραλίμνι περπατούμε και διεκδικούμε με τους Τυφλούς

This Common Drink Could Prevent A Leading Cause of Blindness Νέα Αμμοχώστου, Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς
Εικόνα Αρχείου

Στις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι η πορεία “Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς”, η οποία στόχο έχει την προώθηση κοινωνικοοικονομικών διεκδικήσεων, αλλά και την προώθηση της κοινωνικής συμμετοχής και ενσωμάτωσης των ανθρώπων με αναπηρία στην όραση.

Tην εκδήλωση-πορεία διοργανώνουν η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών και την Παγκύπρια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών στη Λευκωσία, Λεμεσό και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Η πορεία θα γίνει στο Παραλίμνι και είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 στις 11.00. Την έναρξή της θα κηρύξει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας στο χώρο στάθμευσης του Play4all και Terranova.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παιανίζει η Συμφωνική Μπάντα «Αρμονία», του Δήμου Παραλιμνίου υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαρκουλλή, Αρχιμουσικού/Μαέστρου της Αρμονίας.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα την προσφωνήσουν οι Δήμαρχοι και οι βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, και άλλοι επίσημοι.

Η πορεία θα καταλήξει στο προαύλιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, όπου θα έχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα παρατεθεί δεξίωση σε όλους τους πεζοπόρους.

Στην εκδήλωση στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου θα πάρουν, επίσης, μέρος, ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας και οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΟ Λεμεσού.

Προσκαλείστε να πάρετε μέρος στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση των τυφλών της Κύπρου και να πορευθείτε μαζί τους στο δύσκολο αγώνα που διεξάγουν για τον παραμερισμό των εμποδίων συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών εμποδίων που συνιστούν φραγμούς στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με άλλους καθώς και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής αναγνώρισης.

Πληρ. 22813383, 25716125, 24665335 & 23742122.