Τις εργασίες στο γήπεδο Παραλιμνίου καταγγέλλει ο βουλευτής Χ.Ορφανίδης

a 2 Βουλή των Αντιπροσώπων, ΓΣΕ, Νέα Αμμοχώστου, Στάδιο Τάσος Μάρκου, Χρήστος Ορφανίδης

Ανακοίνωση για την καθυστέρηση στις εργασίες αλλαγής του στίβου στο Στάδιο Τάσος Μάρκου στο Παραλίμνι εξέδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρήστος Ορφανίδης.

Διαβάστε επίσης:
Εικόνες εγκατάλειψης στο Στάδιο Παραλιμνίου (βίντεο + εικόνες)

Ο Χρήστος Ορφανίδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το στάδιο «Τάσος Μάρκου» στο Παραλίμνι άνοιξε τις πόρτες του το 1996. Εντούτοις, σημειώνει, ο Δήμος Παραλιμνίου το αξιοποιεί, ενοικιάζοντας το, σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς με σκοπό την διεξαγωγή συναυλιών.

Αναφέρει, παράλληλα ότι για την διεκπεραίωση των συναυλιών χρειάζεται να τοποθετούνται γιγαντοοθόνες και χωρίς καμιά σκέψη ή έλεγχο αυτές τοποθετήθηκαν επί του πλαστικού τάπητα του γηπέδου με αποτέλεσμα αυτός να καταστραφεί. Σχετικές επί του θέματος καταγγελίες έχουν γίνει και από τον γυμναστικό σύλλογο του Γ.Σ.Ε.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενέκρινε, αναφέρει η ανακοίνωση, μετά από αίτημα την αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα, πληρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τον έλεγχο και επίβλεψη της αντικατάστασης, σύμφωνα με τον ίδιο, τον είχε ο Δήμος Παραλιμνίου. Δυστυχώς, σημειώνει, τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την τοποθέτηση του νέου τάπητα του σταδίου, αποδείχθηκε ότι ήταν ληγμένα και ο όλος σχεδιασμός ήταν λανθασμένος σχετικά με την τοποθέτηση και αυτό συνεπάγεται με νέο κόστος.

Σε πρόσφατη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής που συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον ΚΟΑ, ο βουλευτής Χρήστος Ορφανίδης επισήμανε όλα τα προαναφερόμενα γεγονότα.

Στις 9 Μαρτίου 2018 απέστειλε επιστολή ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με το τι ποσά έχουν δοθεί από τον ΚΟΑ μέχρι στιγμής για την επιδιόρθωση του εν λόγω ζητήματος καθώς επίσης και τι ποσά έχουν εγκριθεί να δοθούν, μαζί με τα δικαιολογητικά της κάθε περίπτωσης και τέλος εάν έχουν συμφωνηθεί να δοθούν επιπλέον χρήματα από το αρχικό ποσό που εγκρίθηκε από τον Οργανισμό. Παράλληλα, ζήτησε να αποσταλούν στην Βουλή των Αντιπροσώπων τα πρακτικά από τις συνεδρίες του Οργανισμού περί του θέματος αυτού.

Αναφέρει, τέλος, ότο ο ίδιος αναμένει να λάβει τις σχετικές απαντήσεις.

Famagusta.News