Το Παραλίμνι μπαίνει στο Google Street View

google street view car scaled
Εικόνα Αρχείου

Στη δημιουργία project για να ενταχθούν σε ψηφιακή περιήγηση τα σημαντικά αξιοθέατα, τα σημεία αναφοράς και οι 12 κύριες παραλίες του Παραλιμνίου θα προχωρήσει ο Δήμος.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παραλιμνίου αναφέρει ότι το θέμα κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του μέλους, Χρυσόστομου Φλουρέντζου ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με την 2 Suns 360 και τον Jens Habrik (Google Street View Trusted Photographer), με στόχο την ένταξη του Παραλιμνίου στους παγκόσμιους χάρτες εικονικής περιήγησης της Google Street View.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα τοποθετηθούν στην επίσημη σελίδα του Δήμου για να προωθηθεί η σύνδεση μεταξύ Πρωταρά-Παραλιμνίου με απώτερο σκοπό την προσέλκυση-διακίνηση τουριστών και στα δύο. Μέσω του Google Street View, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα εμφανιστούν τα προαναφερόμενα σημεία σε μορφή 360° (8k Quality) στον παγκόσμιο ιστότοπο όπου αναμένεται να γίνει πιο γνωστός ο Δήμος μαζί με τις ομορφιές του και θα μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να “περιηγηθεί” στις παραλίες και τα αξιοθέατα μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή ηλεκτρονική συσκευής με ένα απλό κλικ.

Σκοπός του project αυτού, όπως αναφέρεται, είναι η διαφήμιση του Δήμου σε πιο ευρεία φάση ανά το παγκόσμιο, η προσέλκυση τουριστών και η σύνδεση διακίνησης τους μεταξύ Παραλιμνίου-Πρωταρά.

Φυσικά, θα πρέπει προηγουμένως ο Δήμος Παραλιμνίου να μελετήσει τις περί προστασίας και των πνευματικών δικαιωμάτων διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας βάσει και των πρόσφατων αυξανόμενων ελέγχων και μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Famagusta.News