Το συγκινητικό προσκοπικό “αντίο” στον Ξένιο Μαυρουδή

291paralimni

Με ένα συγκινητικό μήνυμα το 291ο Σύστημα Αεροπροσκόπων αποχαιρετάει τον Ξένιο Μαυρουδή, ο οποίος απεβίωσε ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανήμερα Πρωτοχρονιάς “έφυγε” από τη ζωή ο Ξένιος (ΦΩΤΟ)

Αυτούσιο το μήνυμα:

6η μέρα ήδη και ακόμα περιμένουμε κάποιον να μας τσιμπήσει για να ξυπνήσουμε από αυτό το άσχημο όνειρο

6η μέρα και ακόμα περιμένουμε να μας ψελλίσει κάποιος στο αυτί πως είναι ψέματα

6 μέρες τώρα που αρνιόμασταν να γράψουμε αυτή την δημοσίευση λες και κάποιος θα βρισκόταν με ένα μαγικό ραβδί να γυρίσει πίσω το χρόνο. Τόσο που να μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Και εσύ έφυγες οριστικά για την γειτονιά των αγγέλων.

Ξένιο μας

Πρωτοχρονιά και εσύ μας επεφύλαξες τη μεγαλύτερη έκπληξη. Αποφάσισες να φύγεις και άφησες σε εμάς, τη δεύτερη σου οικογένεια το δύσκολο έργο του αποχωρισμού και αποχαιρετισμού. Τι λόγια όμως να βρει κανείς για να αποχαιρετήσει έναν άνθρωπο με τόση αγάπη μέσα του? Ότι και να πούμε θα ναι λίγο.

Όλοι εμείς στο 291ο Σύστημα Αεροπροσκόπων που σε γνωρίσαμε μέσα από τον προσκοπισμό, θα θυμόμαστε πάντοτε μια αγνή και καθαρή ψυχή. Μάθαμε από σένα πώς να δίνουμε όσα μπορούμε χωρίς ανταλλάγματα. Μάθαμε πως η καλοσύνη, το χαμόγελο, ο ενθουσιασμός το κέφι, η όρεξη και το τραγούδι κερδίζει το σεβασμό τόσο των μικρών παιδιών όσο και των μεγάλων. Από σένα διδαχτήκαμε πολλά. Το πιο σημαντικό? Διδαχτήκαμε πως να κάνουμε τους άλλους να χαμογελούν και να γελούν με την ψυχή τους μέσα από το τραγούδι και τα παιχνίδια που με τον αυθορμητισμό και την ενέργεια σου τους έδινες ζωντάνια. Μας έμαθες να παίζουμε και κυρίως να τραγουδάμε αφού για σένα το τραγούδι και το παιχνίδι δεν ήταν απλά για να γεμίζει το πρόγραμμα αλλά τρόπος μάθησης, τρόπος για να καλλιεργήσουμε το χαρακτήρα των μικρών παιδιών.

Άφησες το σώμα σου αλλά είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεσαι ανάμεσα μας. Στο τραγούδι του αποχαιρετισμού που όλοι οι Πρόσκοποι σου αφιερώσαμε είμαστε σίγουροι ότι τραγουδούσες μαζί μας. Άλλωστε πως μπορούσες να λείπεις αφού ήσουν πάντα εκεί. Δίπλα σε όλους, δίπλα στο Σύστημα που μαζί κτίσαμε. Ήσουν άλλωστε ο μακροβιότερος εν ενεργεία Βαθμοφόρος του Συστήματος με πληθώρα τιμητικών διακρίσεων και εκπαιδεύσεων.

Ξένιο μου τι να πρώτο θυμηθούμε? Τα τραγούδια σου, την αγάπη σου για τον λυκοπουλισμό, τις φιλανθρωπικές σου δράσεις, τις ατέλειωτες ώρες που περάσαμε όλοι μαζί οργανώνοντας την επόμενη δράση μας, την αγάπη και το σεβασμό που δεν απαιτούσες αλλά εισέπραττες από όλους με τον ένα και μοναδικό σου τρόπο, τις ατέλειωτες ώρες που ξόδεψες μαθαίνοντας σάλπιγγα σε κάθε νέο πρόσκοπο?

Οι τοίχοι του Οικήματος μας και ιδιαίτερα της Αγέλης αντηχούν ακόμα τα τραγούδια σου, το γέλιο, το κέφι, τη ζωντάνια σου. Ήσουν και πάντα θα είσαι κομμάτι αυτού του Οικήματος. Οι Βαθμοφόροι του Συστήματος και η Επιτροπή Γονέων αποφάσισαν ομόφωνα όπως μετονομαστεί η 291η Αγέλη Λυκοπούλων σε 291η Αγέλη Λυκοπούλων «Ξένιος Μαυρουδή». Την Αγέλη που τόσο αγάπησες. Για να είσαι πάντα εκεί, κοντά στα λυκόπουλα που τόσο αγαπούσες.

Ένα ευχαριστώ για όλα όσα μας πρόσφερες είναι πολύ λίγο. Γι’αυτό σε αποχαιρετούμε με αυτό που τόσο πολύ αγάπησες. Να τραγουδάς αδελφέ μου. Να συνεχίζεις να τραγουδάς για όλους εμάς, για πιο ψηλά ανεβάσματα.

Μια φορά πρόσκοπος Πάντα πρόσκοπος.

Καλό παράδεισο Αδελφέ

Αιωνία να είναι η μνήμη σου