ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Στοχεύουν στην επέκταση της τουριστικής σεζόν

DJI 0211 1 1200x800 Νέα Αμμοχώστου, Ξενοδοχεία, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Στη σταδιακή επέκταση της τουριστικής σεζόν στοχεύουν οι ξενοδόχοι της επαρχίας μας. Αυτό θα γίνει, εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκα, με μικρά και συγκρατημένα βήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα, στόχος τη νέα χρονιά είναι όπως τα πλείστα ξενοδοχεία στα δύο τουριστικά θέρετρα να επαναλειτουργήσουν, εάν είναι δυνατόν, περί τα τέλη Μαρτίου, γεγονός που θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση του Απριλίου, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

“Εάν καταφέρουμε να συμβεί αυτό, εξηγεί, τον Απρίλιο θα εισέλθουμε δυναμικά στην επερχόμενη σεζόν”. “Επίσης, συμπληρώνει, εάν κάποια ξενοδοχεία παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, σημαίνει πως για εμάς η σεζόν έχει επεκταθεί σχεδόν ένα μήνα”.

Όπως εξήγησε, το καλοκαίρι το 2019, κάποια ξενοδοχεία παρέμειναν ανοιχτά και τις πρώτες ημέρες του Νοέμβριου. “Φέτος ίσως παραμείνουν ανοιχτά πιο πολλά ή και μερικές ημέρες παραπάνω” αισιοδοξεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ. Εν τω μεταξύ, οι ξενοδοχειακές μονάδες που παραμένουν ανοικτές το χειμώνα, αναμένουν τις ποδοσφαιρικές ομάδες που έρχονται από το εξωτερικό για προπονήσεις.

“Και φέτος, αναφέρουν οι τοπικές αρχές, αναμένουμε πως ομάδες από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Αρμενία, την Ελβετία, τη Σερβία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Κίνα θα επιλέξουν την Αγία Νάπα για τις προπονήσεις τους, εξαιτίας των καλών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή”. Το γεγονός αυτό, εξηγούν δίνει σημαντική ώθηση στον χειμερινό τουρισμό και την τοπική οικονομία ταυτόχρονα.

Πηγή: Πρωινό Δρομολόγιο ΡΙΚ / Δέσποινα Πούρεκκου