ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Θα εργαστεί για ευοίωνο μέλλον τουριστικού τομέα

DJI 0211 1 1200x800 ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί με αποφασιστικότητα και συνέπεια ώστε να καταστεί ο τουρισμός, τομέας απασχόλησης με ευοίωνο μέλλον για επιχειρηματίες και για επαγγελματίες προς όφελος όλου του φάσματος της κοινωνίας.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την ημέρα τουρισμού ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρει πως η απασχόληση στον τουριστικό τομέα προσφέρει μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως δυνατότητα ευέλικτης απασχόλησης, δυνατότητα παρεμφερών ωφελημάτων π.χ. διακοπές σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, δυνατότητα εύκολης εργασιακής μετακίνησης οπουδήποτε ανά το παγκόσμιο, όπως και δυνατότητα να γίνονται γνωριμίες με πελάτες ή συναδέλφους από όλο σχεδόν το κόσμο.

“Οι επιλογές απασχόλησης καλύπτουν πραγματικά όλο το κοινωνικό φάσμα, γεγονός που αναδεικνύει την κοινωνική αξία του τουρισμού. Υπάρχουν ευκαιρίες για επαγγελματική καριέρα ψηλού επιπέδου, όπως υπάρχουν και θέσεις εργασίας για τους λιγότερο ευνοούμενους της κοινωνίας. Επίσης αναγνωρίζεται καθολικά η συνδρομή του στην έξοδο από οικονομικές ή άλλες κρίσεις, όπως έγινε πρόσφατα και στην περίπτωση της Κύπρου”, αναφέρεται.

Προσθέτει όμως ότι παρατηρούνται φαινόμενα έλλειψης στην στελέχωση σε όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες, το ίδιο και στην κυπριακή τουριστική βιομηχανία, γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω συντονισμένης και αποτελεσματικής προβολής των πλεονεκτημάτων.

“Απώτερος στόχος είναι να διασφαλίζεται η παροχή των προσδοκώμενων υπηρεσιών με συνέπεια και σταθερότητα από ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, επιτυγχάνοντας παράλληλα ψηλό βαθμό ικανοποίησης, μόνιμης απασχόλησης και επαγγελματικής ολοκλήρωσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.