Viral Award🥇 The Big Potato – Πώς μια… πατάτα μαγνήτισε όλα τα βλέμματα

Το ομοίωμα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου φέτος είχε την τιμητική του.

VIRAL 1 big potato, exclusive, viral, Ξυλοφάγου

BigPotato

Ήρθε στην ζωή μας ξαφνικά. Ενημερωθήκαμε από τα social media. Άλλοι τo περάσαμε για photoshop και άλλοι το κάναμε προώθηση στους φίλους μας, γελάσαμε και φτιάξαμε και memes.

Κι όμως το ομοίωμα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου είναι αληθινό και μάλιστα την φετινή χρονιά είχε την τιμητική του.

εικόνα Viber 2021 10 13 09 17 08 707 big potato, exclusive, viral, Ξυλοφάγου

Ο Κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου απαντώντας στην αντίδραση των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής, έκανε λόγο για «καλοθελητές» οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν αρνητικά σχόλια. Εξήγησε, ότι πρόκειται για ένα ομοίωμα πατάτας, σήμα κατατεθέν της κοινότητας. Παρομοίασε μάλιστα την πατάτα, τη μετέπειτα Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

Η πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τις φρουταρίες.

Ο κοινοτάρχης εξήγησε ότι πρόκειται για ένα ημιτελές έργο και στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα. Γύρω από την πατάτα θα φτιαχτεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται. Ο κ.Τάσου μιλώντας σε διάφορες κάμερες αναφέρθηκε για την τουριστική αξία του έργου, η οποία θα έκανε το χωριό Ξυλοφάγου πόλο έλξης επισκεπτών που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με τη Big Potato.

Το ομοίωμα αυτό στοίχισε το ποσό των 8,000 ευρώ και σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του χωριού Γιώργο Τάσου ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς κάτω από την πατάτα θα δημιουργηθεί και μία ειδική κατασκευή.

Επίσης στον χώρο θα δαπανηθούν ακόμη 5,000 ευρώ για τη δημιουργία περιπτέρου που θα προσφέρει ποτά και φαγητό στους επισκέπτες καθώς θα δοθούν ακόμη 2,000 ευρώ για τον εξοπλισμό.

Η Big Potato πέρασε από… δοκιμασίες

Συγκεκριμένα, άγνωστα πρόσωπα έγραψαν πάνω στην πατάτα με σπρέι οπαδικά συνθήματα και πιο συγκεκριμένα «ΑΝΟΛΑ, Μ94 F.G», βάζοντας την Κοινότητα στην διαδικασία να διορθώσει τις ζημιές, πράγμα που το κατάφερε με επιτυχία.

Μέχρι και αμοιβή 500 ευρώ έδινε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου για να δωθούν πληροφορίες για το βανδαλισμό στο ομοίωμα της πατάτας. Ο κοινοτάρχης του χωριού Γεώργιος Τάσου ανέφερε ότι το συμβολικό ποσό θα δοθεί έτσι ώστε να αποτραπεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια στην «Big Potato».

«Αυτοί που το έκαναν προσβάλουν την ομάδα της Ανόρθωσης»

Επίσης, η Αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, περιπολεί αδιάκοπα στην Κοινότητα.

258555598 200271362261699 9171265370855206792 n big potato, exclusive, viral, Ξυλοφάγου

Η “Big Potato”, πέραν από τα χιλιάδες κωμικά σχόλια που έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν από τους βανδαλισμούς… πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εντάσσεται στα Ιστορικά Μνημεία που έχουν καταχωρηθεί στους χάρτες της Google, ώστε αφενός όσοι το ψάχνουν να το βρίσκουν πιο εύκολα, και αφετέρου προσθέτοντας άλλο ένα ιστορικό μνημείο για τη χώρα μας.

Screenshot 2021 11 07 at 8.36.50 PM big potato, exclusive, viral, Ξυλοφάγου Screenshot 2021 11 07 at 8.37.05 PM big potato, exclusive, viral, Ξυλοφάγου

Η “Big Potato“, απέκτησε και αρκετές κριτικές από επισκέπτες που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με το ομοίωμα.

Και φυσικά…

Αντί για Χριστουγεννιάτικο δέντρο η Κοινότητα Ξυλοφάγου αποφάσισε να φωταγωγήσει την… Big Potato.Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου στολισμού θεώρησε σκόπιμο και φρόνιμο όπως στολίσει την πατάτα κάνοντας την μάλιστα να μοιάζει με Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τοποθέτησε λοιπόν πολύχρωμα λαμπάκια γύρω από αυτήν και μεγάλο αστέρι στην κορυφή.

 

H Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή της, δήλωσε fan της… κυπριακής πατάτας.

Η ίδια δεν ήξερε ότι στην Κύπρο γίνεται καλλιέργεια πατάτας, ενώ εντυπωσιάστηκε με το ομοίωμα στη Ξυλοφάγου, όταν δημοσιογράφος της εκπομπής, της έδειξε σε σχετικό απόσπασμα το έκθεμα του χωριού.

Μάλιστα, τόνισε μέσα από την εκπομπή “Καλύτερα Δε γίνεται” ότι την προτιμά στολισμένη Χριστουγεννιάτικα, αφού κάπως έτσι δεν.. μπερδεύται ο νους. Η ίδια ανέφερε ότι “στο επόμενο μου ταξίδι στην Κύπρο, θα επισκεφτώ την πατάτα”.

Λόγια που δεν άφησε χωρίς απάντηση ο Κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού εμφανίστηκε ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου, Γεώργιος Τάσου, αφού ήθελε έτσι να την ευχαριστήσει για την παρουσίαση της γνωστής… πατάτας σε πρόσφατη εκπομπή της.

Αφού ο κ. Τάσου ευχαρίστησε μέσω βίντεο τη Ναταλία Γερμανού στη συνέχεια έκαναν την είσοδό τους στο στούντιο 20kg πατάτες.

Η παρουσιάστρια με τη σειρά της ευχαρίστησε τον κοινοτάρχη για δώρο, εντούτοις, αποκάλυψε στον αέρα ότι θα δωρίσει τις κυπριακές πατάτες στον ΜΚΟ, «Χαμόγελο του Παιδιού», συγκινώντας το τηλεοπτικό κοινό.

FamagustaNews