Πέραν του 90% η πληρότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα τους τελευταίους μήνες και δεύτερος Νεφρολόγος

DSC 3544 scaled 770x514 1 exclusive, ασθενής με κορωνοϊό, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Αύξηση ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό και γρίπη καταγράφεται και στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%.

Όπως ανέφερε στο Famagusta News ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, αυτή την στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται γύρω στους 10 με 15 ασθενής καθημερινά με κορωνοϊό.

Όσο αφορά την COVID19, διευκρίνισε ότι τα άτομα που νοσηλεύονται είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών.
Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός RSV με το παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου να παρουσιάζει αυξημένη πληρότητα.

Ο κύριος Χαριλάου πρόσθεσε ότι «αυτή την περίοδο ξεκινήσαμε να βλέπουμε μια αύξηση και στα περιστατικά γρίπης που νοσηλεύονται καθημερινά».

Σύμφωνα με τον κύριο Χαριλάου, ο αριθμός των περιστατικών με λοιμώξεις αυτήν την χειμερινή περίοδο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου κυμαίνεται στα ίδια με την προηγούμενη χρονιά.

Ο κύριος Χαριλάου ανέφερε ότι «είμαστε σε χειμερινή περίοδο, τα περιστατικά λοιμώξεων που υπάρχουν είναι μεν αυξημένα αλλά είναι αναμενόμενα. Κάθε χρόνο αυτή την εποχή υπάρχουν γρίπες, λοιμώξεις είτε αυτές είναι ιογενής είτε βακτηριακές αλλά είναι μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια. Είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα τους τελευταίους μήνες και ο δεύτερος Νεφρολόγος.