Ποια Λάρα Κροφτ… 4 Κύπριες στα όπλα (Φωτος & Βίντεο)

kentrikes opla

Μια ”αρχηγός”, μια εντυπωσιακή γιαγιά, μάνα και κόρη σε τεχνικές αυτοάμυνας

Όπλα και γυναίκες πάνε μαζί; Μα φυσικά! Τέσσερις δυναμικές και εντυπωσιακές Κύπριες εκ των οποίων οι τρείς απο επαρχία Αμμοχώστου, «σπάζουν» τον κανόνα που θέλει τους άντρες να χειρίζονται με… μαεστρία τα όπλα και μιλούν στην ιστοσελίδα OffsiteCy για το «χόμπι» που έγινε λατρεία!

Η Κατερίνα Σοφοκλέους, η εντυπωσιακή γιαγιά Τζίνα Ζαμπαρά και η μαμά και κόρη, Βίκυ και Μαρία Βασιλείου, μιλάνε για την εμπειρία τους στον χειρισμό όπλων και την εκπαίδευση τεχνικών αυτοάμυνας. Η κάθε γυναίκα είναι μοναδική με μια ξεχωριστή ιστορία ζωής.

Κατερίνα Σοφοκλέους: Η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός στα φόρτε του
katerina3

Η εντυπωσιακή Κατερίνα Σοφοκλέους κλέβει τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά και τον δυναμισμό που την διακατέχει. Η Κατερίνα διοργανώνει εκπαιδεύσεις γυναικών από την Κύπρο στο εξωτερικό με φόντο τις τεχνικές αυτοάμυνας. Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση της; Όπως λέει η ίδια στην OffsiteCy, πάντα της άρεσε να ασχολείται με τα όπλα και να ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της. «Ο βασικός λόγος όμως που είχα ξεκινήσει ήταν ο σύζυγός μου αφού και ο ίδιος ασχολείται με υπηρεσίες ασφάλειας και είχε αναλάβει την αντιπροσωπεία εταιρείας που ασχολείται με την ένοπλη εκπαίδευση και υπηρεσίες ασφάλειας. Τότε και εγώ είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω κάποιες εκπαιδεύσεις στην θεωρία και πρακτική χρήσης όπλων αλλά παράλληλα και τεχνικές αυτοάμυνας. Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε το Ladies Only ήταν μέσα από την εμπειρία την δική μου».

Από παιδί της άρεσε να πηγαίνει με τον πατέρα της στο κυνήγι. «Χωρίς βέβαια με άγριες διαθέσεις απλά ήταν κάτι που με ενθουσίαζε. Αν και η αίσθηση να κρατάς ένα κυνηγετικό όπλο με ένα πιστόλι είναι εντελώς διαφορετικό», αναφέρει η Κατερίνα τονίζοντας ότι κάθε γυναίκα εσωτερικά κρύβει ένα δυναμισμό.

«Στην σημερινή κοινωνία που ζούμε πρέπει να ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της αλλά και το παιδί της. Με την εκπαίδευση αυτή θα μπορέσει να εξωτερικεύσει αυτό τον δυναμισμό που κρύβει. Θα νιώσει αυτοπεποίθηση και θα ανακαλύψει κρυφές πτυχές του εαυτού της. Η εκπαίδευση της προσφέρει την έξτρα ασφάλεια και προστασία που θα ήθελε σε περίπτωση ανάγκης και όχι μόνο. Η γυναίκα μπορεί να πάρει τον έλεγχο στα χέρια της , τη ζωή της και να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες. Στόχος μου είναι η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού όσον αφορά τις τεχνικές αυτοάμυνας».

katerina2

Στην ερώτηση αν ένιωσε ποτέ φόβο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης η Κατερίνα απαντά: «Την πρώτη φορά που είχα επαφή με το πιστόλι στα χέρια μου , ναι είχα νιώσει ένα ρίγος. Ήταν η πρώτη βολή όμως, ήταν ζήτημα χρόνου να το ξεπεράσω . Η αδρεναλίνη μου είχε ανάβει στα ύψη και αυτό με εξίταρε. Εφόσον είχα χρησιμοποιήσει ένα όπλο και να ξέρω πλέον να το χειρίζομαι αυτό με ώθησε στο να συνεχίσω να εκπαιδεύομαι αλλά να παροτρύνω και άλλες γυναίκες να ζήσουν αυτή την εκπαίδευση- εμπειρία».

Η υποτίμηση στην Κύπρο

Όταν ρωτάμε την Κατερίνα ποια είναι συνήθως η πρώτη αντίδραση κάποιου όταν του λες ότι χειρίζεσαι ένα όπλο ίσως και καλύτερα από έναν άντρα, η ίδια παραδέχεται ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα είδος υποτίμησης στην γυναίκα, που έγκειται στην νοοτροπία και στην αντίληψη μας.

«Υπάρχει βέβαια η αντίδραση και η αμφισβήτηση και μπορώ να πώ περισσότερο από το ανδρικό φύλο. Γίνονται διάφορα ερωτήματα: πως και ασχολήθηκα, μα είναι δυνατόν, δεν βρήκες κάτι καλύτερο , δεν είναι για την γυναίκα και διάφορες τέτοιες ερωτήσεις. Από το γυναικείο φύλο μπορώ να πω υπάρχει αρκετός θαυμασμός. Και μέσα από την εμπειρία μου και την δημιουργία του LADIES ONLY αρκετές κοπέλες στην αρχή φοβούνται. Όμως η συγκεκριμένη εκπαίδευση τις βοηθά να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να αντιμετωπίσουν γενικότερα τη ζωή με δυναμισμό και αισιοδοξία που είναι πολύ βασικό».

Τζίνα Ζαμπαρά: Η εντυπωσιακή γιαγιά της παρέας

gina

Έχασε τον σύζυγο της το 2004 από καρκίνο. Όπως εξομολογείται στην OffsiteCy, η εντυπωσιακή γιαγιά της παρέας, είχε πέσει σε κατάθλιψη για αρκετά χρόνια μέχρι που είπε «φτάνει»! Ήταν καιρός να αλλάξει τη ζωή της. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, η Τζίνα, αποφάσισε να κάνει όλα αυτά που ήθελε πάντοτε να κάνει. Ξεκίνησε γυμναστήριο και kick boxing. Ανάμεσα στα πράγματα που ήθελε πάντα να δοκιμάσει ήταν και η εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας. Και το έκανε. Μπήκε στην ομάδα της Κατερίνας και ήταν όπως λέει η καλύτερη απόφαση που πήρε ποτέ. Πειθαρχία, υπομονή και αυτοσυγκέντρωση ήταν μόνο μερικά από όσα κέρδισε από το ταξίδι της στην Πολωνία κατά τη διάρκεια της εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας.

gina1 0

«Φαίνεται σε κάποιους περίεργο που μια γυναίκα πάνω από τα 50 επιλέγει να ασχολείται με τέτοιου είδους δραστηριότητες. Εγώ απαντώ ότι για μένα η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Μερικές γυναίκες θέλουν να το κάνουν και νομίζουν ότι δεν μπορούν. Εγώ τους λέω “ if you don’t jump you will never know how far you can fly’’ (Εάν δεν πηδήξεις δεν θα μάθεις ποτέ πόσο μακριά μπορείς να πετάξεις!)»

Βίκη και Μαρία Βασιλείου: Μαμά και κόρη… αντιμέτωπες

maria kai viki

Η Βίκη και η Μαρία Βασιλείου, αποφάσισαν να πάνε στο ταξίδι στην Πολωνία που είχε διοργανώσει η Κατερίνα για να μάθουν τεχνικές αυτοάμυνας. Μάνα και κόρη λένε με μια φωνή ότι η αυτοπεποίθηση τους αυξήθηκε ενώ με απλές και εύκολες τεχνικές που σε βοηθούνν να αμυνθείς σε περίπτωση που χρειαστεί, νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια να κυκλοφορήσεις μόνη το βράδυ. «Το να κρατάς στα χέρια σου ένα όπλο και να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια σε κάνει να νιωθεις δυνατή», λέει η Μαρία και η μητέρα της, Βίκη συμπληρώνει ότι ήταν μια πρόκληση για τις ίδιες να βρεθούν αντιμέτωπες στην εκπαίδευση ενώ θαύμασε την κόρη της που διέπρεψε σε όλες τις τεχνικές!

Η Μαρία:

maria6

H μητέρα της, Βίκη:

viki1

«Κρατώντας όμως ένα όπλο στα χέρια σου η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη συνεχώς», αναφέρει η Μαρία προσθέτοντας ότι θέλησε να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία με τη μαμά της γιατί τη θεωρεί πολύ δυναμική και είναι περήφανη που έχει την ευκαιρία να μοιράζεται τέτοιου είδους εμπειρίες μαζί της.

Βίντεο από την εκπαίδευση:

Πηγή: Offsite / Άρθρο: Άντρη Θρασυβούλου