Ποιοι είναι οι πέντε νεκροί της συντριβής του αμερικάνικου ελικοπτέρου νότια του Κάβο Γκρέκο

Το Πεντάγωνο αναγνώρισε τους πέντε πιλότους

Screenshot 9 exclusive, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, Κάβο Γκρέκο, στατιωτικοί, συντριβή ελικοπτέρου

Το Πεντάγωνο αναγνώρισε τη Δευτέρα τους πέντε πιλότους ειδικών επιχειρήσεων που σκοτώθηκαν σε συντριβή εκπαιδευτικής πτήσης στην ανατολική Μεσόγειο το βράδυ της Παρασκευής.

Οι στρατιώτες, που υπηρετούσαν όλοι στο 160ο Σύνταγμα Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων, ήταν ο Αρχιλοχίας 3 Stephen R. Dwyer, 38 ετών, από το Clarksville του Tennessee, ο Αρχιλοχίας 2 Shane M. Barnes, 34 ετών, από το Sacramento της California, ο Επιλοχίας Tanner W. Grone, 26 ετών, από το Gorham του New Hampshire, ο Λοχίας Andrew P. Southard, 27 ετών, από το Apache Junction της Arizona και ο Λοχίας Cade M. Wolfe, 24 ετών, από το Mankato της Minnesota.

Screenshot 8 1 exclusive, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, Κάβο Γκρέκο, στατιωτικοί, συντριβή ελικοπτέρου

Ο υποστράτηγος Jonathan Braga, διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, ανέφερε επίσης σε δήλωσή του τη Δευτέρα ότι η απώλεια των πέντε στρατιωτών είναι «καταστροφική είδηση που αντηχεί σε ολόκληρη την κοινότητα των Ειδικών Επιχειρήσεων».

Το ατύχημα της Παρασκευής συνέβη κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας εναέριου ανεφοδιασμού, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ. Το ατύχημα βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση.

Πηγή: nafteboriki.gr