Πονοκέφαλος για τα λεωφορεία στην επαρχία Αμμοχώστου

Αρχίζει 5 Ιουλίου από Κοινοπραξία MLKP αναδιοργάνωση δημόσιων συγκοινωνιών σε Λευκωσία και Λάρνακα

abopsaddsdasdasd δημόσιες συγκοινωνίες, λεωφορεία

Σε γραπτή ανακοίνωση της Κοινοπραξίας MLKP, που αποτελείται από τη Malta Lines και την Kapnos Airport Shuttle Services αναφέρεται ότι «κέρδισε τέσσερα συμβόλαια για τα οποία είχε υποβάλει προσφορά με τις πιο συμφέρουσες προτάσεις και αφορούν παροχή υπηρεσιών δημόσιων συγκοινωνιών στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, καθώς και για τις υπεραστικές συγκοινωνίες».

Προστίθεται ότι «υπό την επωνυμία Cyprus Public Transport, στόχος της Κοινοπραξίας MLKP είναι η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών λεωφορείων σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με σκοπό την προσέλκυση πολιτών που θα επιλέγουν να μετακινούνται με το λεωφορείο. Τα μέλη της Κοινοπραξίας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα των συγκοινωνιών, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Η Κοινοπραξία MLKP «δεσμεύεται να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών της Κύπρου, επενδύοντας σε έναν σύγχρονο στόλο λεωφορείων και στη χρήση της τεχνολογίας και ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης των δημόσιων συγκοινωνιών στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας θα αρχίσει να υλοποιείται στις 5 Ιουλίου 2020, αφού το Διοικητικό Δικαστήριο έχει απορρίψει όλες τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν».

Αναφορικά με την επαρχία Αμμοχώστου και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, η ανακοίνωση της Κοινοπραξίας σημειώνει ότι «η νομική διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και είναι άγνωστο ποιος θα αναλάβει την παροχή της υπηρεσίας μετά τις 5 Ιουλίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ