ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Επεκτείνεται ο παραλιακός πεζόδρομος ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ

Μετά την τελική γνωμοδότηση ανοίγει ο δρόμος υλοποίησης της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου, που θα στοιχίσει περίπου €20 εκατ.

12e771af3baf238a232f0c7375b67087 770x578 1 exclusive, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ, Πρωταράς

Την τελική θετική γνωμάτευση πήρε από το Τμήμα Περιβάλλοντος ο παραλιακός πεζόδρομος στον Πρωταρά ο οποίος επεκτείνεται με το κόστος να αγγίζει περίπου τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, μετά την τελική γνωμοδότηση ανοίγει ο δρόμος υλοποίησης της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου, που θα στοιχίσει περίπου €20 εκατ. με το κόστος να καλύπτεται κατά 66% από το κράτος και το υπόλοιπο από τον Δήμο Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, η πρόθεση είναι να προκηρυχθούν προσφορές περί τα μέσα του 2024 και μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες, που θα έχουν διάρκεια 24 μηνών, νοουμένου πως δε θα προκύψουν προβλήματα στην πορεία.

Η νέα προσθήκη του πεζόδρομου θα έχει μήκος 9 χιλιομέτρων. Θα ξεκινά από τη νέα μαρίνα που αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι και θα φτάνει μέχρι τα διοικητικά όρια των Δήμων Παραλιμνίου και Δερύνειας, στο ύψος του παραλιακού φυλακίου των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με όσα αναφέρετε στην εφημερίδα.

O Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι «με την ολοκλήρωση του πεζόδρομου, θα μπορεί κάποιος είτε με ποδήλατο είτε με πατίνι, είτε με ηλεκτρικό σκούτερ να διακινηθεί από την Κάππαρη προς τον Πρωταρά, χωρίς να χρειάζεται αυτοκίνητο». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχέδια και για περεταίρω επέκταση του πεζόδρομου μετά το ξενοδοχείο Ναυσικά (Ε’ φάση).

Το έργο θ’ αποτελέσει συνέχεια της τρίτης φάσης της διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης του Δήμου Παραλιμνίου, που ξεκινά από την περιοχή Golden Coast.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό περιλαμβάνει πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, μικρά πλατώματα, καθιστικά, ελαφριά στέγαστρα, αστικό εξοπλισμό και δενδροφυτεύσεις. Μαζί ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος θα έχουν πλάτος 8 μέτρων (5m ο πεζόδρομος και 3m ο ποδηλατόδρομος).

Στόχοι του έργου, σύμφωνα με τον Δήμο Παραλιμνίου, είναι η ενίσχυση της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό τοπίο και η ενίσχυση των υποδομών οικοτουρισμού και αναψυχής, που αποδίδουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Πηγή: philenews