Πρωτιά για μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Δερύνειας-Σωτήρας στο διαγωνισμό MATHeatre

Οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Διεθνή Διαγωνισμό MATHeatre Europe στη Ρώμη

theatriko5 1 exclusive, διαγωνισμοΣ, Μαθητές, ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Γυμνάσιο-Λύκειο «Ειρήνης και Ελευθερίας» Δερύνειας-Σωτήρας κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 9 διαγωνιζόμενα σχολεία μέσης εκπαίδευσης στον διαγωνισμό MATHeatre CYPRUS 2023-2024.

Οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην τελική φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού MATHeatre Europe 2024, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12-16 Μαρτίου 2024 στη Ρώμη.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου για τα Μαθηματικά, το οποίο διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου 2023, στην Πανεπιστημιούπολη, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία.

Το Γυμνάσιο-Λύκειο «Ειρήνης και Ελευθερίας» Δερύνειας-Σωτήρας έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό αυτό για πρώτη φορά, με το θεατρικό έργο «Η διαθήκη του θείου Γεώργιου Πλάνη», του Γεώργιου Δαρίβα, σε θεατρική διασκευή του μαθητή μας Κλεόπα Σαλαμιώτη. Στο θεατρικό συμμετείχαν 8 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 14-18 ετών. Το σχολείο κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 9 διαγωνιζόμενα σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Ο Διαγωνισμός MATHeatre Cyprus 2023-2024 αποτελούσε την πρώτη φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού MATHeatre Europe 2024. Το συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές, οι οποίοι παρουσιάζουν εργασίες σχετικά με τα μαθηματικά και άλλες θετικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διοργανώνονται τουλάχιστον 8 διαγωνισμοί για μαθητές, μεταξύ των οποίων και το MATHeatre.

Δείτε εικόνες:

theatriko2 exclusive, διαγωνισμοΣ, Μαθητές, ΣΧΟΛΕΙΟ theatriko3 exclusive, διαγωνισμοΣ, Μαθητές, ΣΧΟΛΕΙΟ theatriko4 exclusive, διαγωνισμοΣ, Μαθητές, ΣΧΟΛΕΙΟ theatriko1 exclusive, διαγωνισμοΣ, Μαθητές, ΣΧΟΛΕΙΟ