Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για Τοπικό Σχέδιο στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Εγγράφεται στη Βουλή το θέμα της εκπόνησης του Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου - Αγίας Νάπας - Δερύνειας μετά από 10 χρόνια αναμονή

cache 980x637 Crop medium 19484 278673 22 04 21 044241 exclusive, Τοπικό Σχέδιο

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αναμένεται να εγγραφεί το θέμα της ανυπαρξίας Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου – Δερύνειας – Αγίας Νάπας. Τοπικό Σχέδιο το οποίο βρίσκεται υπό μελέτη τα τελευταία δέκα χρόνια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφαρμοστούν οι αναπτύξεις που θα προνοούνταν με βάση την υφιστάμενη πολιτική που προνοεί ένα τοπικό σχέδιο αλλά η πολιτική υπαίθρου.

Μετά από πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, την οποία συνυπέγραψαν όλοι οι βουλευτές Αμμοχώστου, ενεγράφη αυτεπάγγελτα το θέμα στην Επιτροπή Εσωτερικών και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής έχει οριστεί για συζήτηση στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του στον έντυπο τύπου, ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ, τόνισε ότι η περιοχή αναμένει το Τοπικό Σχέδιο για εννέα και πλέον χρόνια, κάτι που την εμποδίζει να αναπτυχθεί στο βαθμό που πρέπει.

Υπέδειξε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η εκπόνησή του πριν το τέλος του χρόνου, αλλιώς κινδυνεύει να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, καθώς θα αλλάξει η σύνθεση του Πολεοδομικού Συμβουλίου.