Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού: Έδωσαν υπόσχεση ότι θα δημιουργήσουν μνημείο για τον Τάσο και τον Σολωμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζικό παρόν στο μνημόσυνο των ηρωών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 1300 × 700 px 63 exclusive, Μνημείο Ισαάκ και Σολωμού, Πρωτοβουλία Μνήμης

Το μαζικό παρόν της μνημόσυνο των ηρωών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, έδωσε η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολώμου της οποίας οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή με οδοιπορικό μνήμης και συμβολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Η φετινή πορεία είναι συνδεδεμένη με τα εκατό χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή του 1922. Οι μοτοσυκλετιστές, όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους, κουβαλούν τις διηγήσεις των Μικρασιατών της Κύπρου σε κάθε γωνιά, μέχρι τα οδοφράγματα της Λευκωσίας.

Ο Αντρέας Πεττεμερίδης μέλος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού προέβη σε δηλώσεις στην κάμερα του FamagustaNews όπου μεταξύ άλλων υπόσχεται εκ μέρους της Πρωτοβουλίας την ανέγερση Μνημείου για τους δύο ήρωες του Παραλιμνίου. 

“Σήμερα είναι το 26ο μνημόσυνο του Ισαάκ και Σολωμού. Η Πρωτοβουλία μνήμης δίνει και πάλι δυναμικά το παρόν της. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή με οδοιπορικό και συμβολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Το Σάββατο διεξήχθη μεγάλη πορεία, η οποία κατέληξε στο οδόφραγμα της Δερύνειας όπου έγινε εκδήλωση. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρευρέθηκαν με όλη τους την ψυχή για να τιμήσουν τον Τάσο και τον Σολωμό. 
Εκεί στο οδόφραγμα δώσαμε την υπόσχεση ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την δημιουργία του μνημείου που οφείλουμε στον Τάσο και στον Σολωμό και ελπίζουμε να συνδράμουν διάφοροι φορείς για την υλοποίηση του. 

Η διανυκτέρευση των μοτοσυκλετιστών ήταν αθρώα, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος στο οδόφραγμα που κατασκήνωσε. 

Σήμερα 7/8, βρισκόμαστε στο κοιμητήριο για να τους τιμήσουμε. Υποσχόμαστε στον Τάσο και τον Σολωμό, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι να αποδωθεί δικαιοσύνη μέχρι να ξαναδούμε την Κύπρο ελεύθερη. “

Η φετινή πορεία ήταν συνδεδεμένη και με τα εκατό χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή του 1922 γι’ αυτό και η πορεία ξεκίνησε από το «Μνημείο Προσφύγων Μικρασιατικού Ελληνισμού», για τα εκατό χρόνια από την καταστροφή.

Oι μοτοσυκλετιστές επανέλαβαν για ακόμη μία φορά το αίτημα για έκδοση και σύλληψη των καταζητούμενων δολοφόνων Ισαάκ και Σολωμού και ότι μόνη λύση, όπως ανέφεραν ειπναι η απελευθέρωση.

FamagustaNews