Ψάχνουν ακόμα για 2ο Νοσοκομείο Αναφοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι κλίνες αναπτύσσονται σταδιακά εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη.»

ufkkt6rllha Coronavirus, Νοσοκομείο Αναφοράς, ΟΚΥπΥ, Υπουργείο Υγείας

Στο ψάξιμο και δεύτερου Νοσοκομείου Αναφοράς είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται ακόμα το Υπουργείο Υγείας μετά από σχετική έκκληση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, εξήγησε πως είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου να ορίσει το δεύτερο Νοσοκομείο Αναφοράς, ωστόσο επειδή τους ενδιαφέρει και τους επηρεάζει άμεσα το εν λόγω ζήτημα έχουν προβεί σε κάποιες εισηγήσεις.

Ο κος Χαριλάου μας παροτρύνει να κάνουμε υπομονή 1 με 2 μέρες, ενώ εξηγεί πως «δεν ξέρω αν θα είναι ιδιωτικό ή δημόσιο νοσηλευτήριο. Το σημαντικό είναι να καθοριστεί δεύτερος χώρος ή άλλοι χώροι, όπου στο τέλος της μέρας αν γεμίσει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, να νοσηλεύσουμε αυτά τα περιστατικά.»

Ερωτηθείς αν για την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ο κος Χαριλάου είπε πως «είναι γύρω στις 115 κλίνες νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για περιπτώσεις κορωνοϊού. Οι κλίνες αναπτύσσονται σταδιακά εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη. Δηλαδή δεν θα αναπτυχθούν και οι 115 σήμερα. Πάμε βάσει των αναγκών.»

Πηγή: Αντ1