ΠΥΡΙΛΛΗΣ για Λίμνη: “Τα σκουπίδια προέρχονται από Δημότες των Δήμων Σωτήρας και Δερύνειας”

"Τους καλώ να σταματήσουν να εναποθέτουν σκύβαλα στη Λίμνη. Καλώ επίσης τους Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας να βρουν άμεσα λύσεις και να διαχειριστούν τα απόβλητα των Δημοτών τους που χρήζουν μεταφοράς σε πράσινα σημεία, ώστε να μην ρίχνονται οι ευθύνες στον Δήμο Παραλιμνίου χωρίς να φταίει"

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 29T135707.615 exclusive, Δήμαρχος Παραλιμνίου

Την λίμνη Παραλιμνίου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου μαζί με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του, στην επικράτεια του Δήμου Παραλιμνίου δεν υπάρχουν σκουπίδια εντός της λίμνης, ενώ οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με σκουπίδια τόνισε οτι προέρχονται από τις περιοχές του Δήμου Σωτήρας και Δερύνειας.

Καλεί τους Δημότες Σωτήρας και Δερύνειας να σταματήσουν να εναποθέτουν σκύβαλα στη Λίμνη, ενώ παράλληλα και τους Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας να βρούν άμεσα λύσεις.

Αυτούσια η ανάρτηση του Δημάρχου Παραλιμνίου:

Σήμερα επισκεφθήκαμε με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα. Κλέλια Βασιλείου τη Λίμνη Παραλιμνίου, για επιθεώρηση της περιοχής. Στην επικράτεια του Δήμου Παραλίμνιου, εντός της Λίμνης δεν υπάρχουν καθόλου σκουπίδια. Οι φωτογραφίες με τα σκουπίδια που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είναι στις παρυφές της Λίμνης, στην πλευρά της Βιομηχανικής περιοχής της Δερύνειας και της Σωτήρας, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την ίδια την επίτροπο.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα σκουπίδια προέρχονται από Δημότες των Δήμων Δερύνειας και Σωτήρας. Τους καλώ να σταματήσουν να εναποθέτουν σκύβαλα στη Λίμνη. Καλώ επίσης τους Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας να βρουν άμεσα λύσεις και να διαχειριστούν τα απόβλητα των Δημοτών τους που χρήζουν μεταφοράς σε πράσινα σημεία, ώστε να μην ρίχνονται οι ευθύνες στον Δήμο Παραλιμνίου χωρίς να φταίει. Είναι καιρός να πούμε αλήθειες, διότι οφείλουμε να προστατέψουμε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την εικόνα μας. Δυστυχώς διαπομπευόμαστε χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη.

Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος στον χειρισμό αρκετών θεμάτων καθώς και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους όπως επίσης και σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Γεωργίας όσο και με την Επίτροπο Περιβάλλοντος. Γίνονται ήδη αρκετές προσπάθειες για να κρατήσουμε τον θησαυρό της Λίμνης στα επίπεδα που του αρμόζει όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε.
Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι κατά τη σημερινή ημέρα μείναμε έκπληκτοι από ένα μοναδικό φαινόμενο της παρουσίας σμήνους μαύρων φλαμίνγκο στη Λίμνη το οποίο βλέπετε στη φωτογραφία.

144366960 3604148209699473 8351842132502524668 o exclusive, Δήμαρχος Παραλιμνίου