Πυρίλλης: “Στηρίζω ενιαίο Δήμο στην ελ. Αμμόχωστο” – Στη Σωτήρα η έδρα του Επαρχ. Οργανισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή απάντηση Πυρίλλη σε Αννίτα Δημητρίου για αντάρτες: "Αν είχε τσίπα..."

pyrillis 2024 exclusive, Δημοτικες Εκλογες 2024, Εκλογές, Θεόδωρος Πυρίλλης

Ο τόπος είναι υπεράνω των κομμάτων, υπεράνω του κόμματος μου, είπε ο Θεόδωρος Πυρίλλης στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, τονίζοντας πως κατέρχεται υποψήφιος για πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αμμοχώστου διότι υπάρχει μεγάλο θέμα με την παραμέληση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

«Κάποιοι είχαν την εξουσία για να δώσουν ώθηση και να πάρει η ελεύθερη επ. Αμμοχώστου περισσότερα κονδύλια. Για παράδειγμα, υπάρχουν περίπου 4.3 δις ευρώ από τα διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία και κοντά μας έρχονται μόνο τα 70 εκ».

Ο κ. Πυρίλλης δήλωσε πως ο ίδιος ο ΠτΔ, όταν βρέθηκε στην περιοχή παραδέχτηκε πως η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι παραμελημένη. Επίσης, πρόσθεσε πως μόλις το 2% του ΑΕΠ αφορούν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και αυτό είναι γεγονός τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως διευκρινίζει.

Ο υποψήφιος για πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου, τόνισε πως μια μεγάλη διαφορά του με τον έτερο υποψήφιο για τη θέση Γιάννη Καρούσο, είναι πως ο ίδιος στηρίζει ανεπιφύλαχτα ότι η ελεύθερη επ. Αμμοχώστου πρέπει να είναι ένας ενιαίος Δήμος, κάτι που ο κ. Καρούσος διαφωνεί.

«Έχει επέλθει συμφωνία στο προσωρινό συντονιστικό συμβούλιο για τον ΕΟΑ. Οι υπηρεσίες θα στεγαστούν στο ιδιόκτητο κτίριο που έχει το συμβούλιο αποχετεύσεως Παραλίμνιου και η διοίκηση θα στεγαστεί στο Δημαρχείο της Σωτήρας. Να είστε βέβαιοι ότι ο ΕΟΑ Αμμοχώστου θα είναι έτοιμος πολύ πιο νωρίς απ’ ότι υπολογίζουν κάποιοι. Ας ψάξουν τα προβλήματα σε άλλες επαρχίες».

Ο κ. Πυρίλλης ανέφερε επίσης πως τόσα χρόνια για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, λαμβάνουν αποφάσεις άλλοι, που δεν κατοικούν εκεί και τόνισε πως αυτή θα είναι η μοναδική φορά που οι κάτοικοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου θα ψηφίσουν μόνοι τους, για τον τόπο τους.

«Τολμώ να δώσω την επιλογή στον κόσμο της Αμμοχώστου, εκτός κομμάτων. Μπορεί να λέει ο καθένας ότι είναι ανεξάρτητος, αλλά γνωρίζουν όλοι ότι πραγματικός ανεξάρτητος υποψήφιος που δεν πέρασε από τις διαδικασίες κανενός κόμματος, είμαι εγώ».

Στην τοποθέτηση του σχετικά με τις δηλώσεις της προέδρους του ΔΗΣΥ για αντάρτες, ο Θεόδωρος Πυρίλλης είπε πως αν είχε τσίπα θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του μια από τις τόσες φορές που επισκέφθηκε η ίδια τον Δήμο Παραλιμνίου.

«Εάν έχω ταυτότητα του ΔΗΣΥ ας απαντήσει η κ. Αννίτα Δημητρίου. Εγώ έχω αποστείλει την επιστολή παραίτησης μου πριν κάποια χρονιά και δεν έγινε δεκτή. Εγώ παραμένω με τις πεποιθήσεις μου, δεν πρόκειται να αλλάξω ποτέ».

Πηγή: ΑΝΤ1