Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Φαλάς

0785BE7F B3B4 49CD B36A 33618A19A3FE

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ 1955-59, η εμβληματική μορφή της Καρπασίας και φίλος της Ανόρθωσης Νίκος Φαλάς.

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Νίκου Φαλά.

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης Αμμοχώστου:

Η Ανορθωσις Αμμοχώστου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Φαλά.

Ο Νίκος Φαλάς ήταν οπαδός και μέλος της Ανόρθωσης, αγωνιστής της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας. Υπήρξε εβληματική μορφή της σκλαβωμένης Καρπασίας, για την οποία πάλευε συνεχώς, διεκδικώντας τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή τον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιας στις 16:00

Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού:

“Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του Νίκου Φαλά.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ένας άνθρωπος που ταυτίστηκε με την ιστορία τόσο του Δημοκρατικού Συναγερμού όσο και της Κύπρου. Ο Νίκος Φαλάς υπήρξε αγωνιστής της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-59, ενώ αργότερα συμπορεύτηκε με τον ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Γλαύκο Κληρίδη ως ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του κόμματος. Έκτοτε η πορεία του ταυτίστηκε ανελλιπώς με την πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, πάντοτε στις επάλξεις και στην πρώτη γραμμή και μέσα σε όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της χώρας. Παράλληλα ασχολούμενος ενεργά με τα κοινά, χάραξε πορεία ως Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας ενώ θα παραμείνει στη συλλογική μνήμη της Κύπρου και ως πρωτεργάτης του πολιτισμού αλλά και των εθνικών θεμάτων της χώρας, παραμένοντας μάχιμος ως το τέλος.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πενθεί την απώλεια του Νίκου Φαλά και εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.”