ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Σε αναβρασμό οι πατατοπαραγωγοί – Ζητούν διάλογο και προειδοποιούν με μέτρα

Tί αναφέρει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πατατοπαραγωγών, Ανδρέας Κάρυος.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 24 exclusive

Καλεσμένος στην εκπμπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο», ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πατατοπαραγωγών, Ανδρέας Κάρυος, μίλησε για τον αναβρασμό που επικρατεί στους πατατοπαραγωγούς. Ζητούν  ζητούν διάλογο με το Υπουργείου Γεωργίας και προειδοποιούν με δυναμικές εκδηλώσεις. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η θέση στην οποία βρίσκεται ο συγκεκριμένς κλάδος είναί πολύ δύσκολη εξαιτίας της ακρίβειας αλλά και της μειωμένης παραγωγής λόγω παγετών.

«Πόσες σεζόν θα φυτεύουμε και θα ζημιώνουμε; Θα τις αγοράζουν 2 ευρώ οι καταναλωτές και τότε θα δούμε όλοι τι είναι να στηρίζεις τα δικά σου προϊόντα», είπε.

Συμπλήρωσε ότι το κράτος τους είχε στηρίξει στο παρελθόν αλλά και σήμερα χρειάζνται την στήριξη του. “Το κόστος στην πατατοκαλλιέργεια εξαιτίας της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία.”

Όσο αφορά τις ενέργειες που έκανα ο  Ανδρέας Κάρυος ανέφερε πως έστειλαν τα μηνύματά τους και ανέμεναν ότι θα είχαν ξεκινήσει ένα διάλογο με το αρμόδιο Υπουργείο, ωστόσο, δεν έλαβαν καμία απάντηση.  Ο Ανδρέας Κάρυος προειδοποίησε με δυναμικές εκδηλώσεις εάν δεν ξεκινήσει ο διάλογος.

FamagustaNews