Σημαντικές αποφάσεις ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου για τουρισμό

oBkqVJrH11SOWLLIeFtc ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σε πρόσφατη συνεδρία του ανασκόπησε την πορεία του τουρισμού κατά το 2018 αλλά και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν την τουριστική αλλά και ξενοδοχειακή βιομηχανία. Συγκρεκριμένα ανασκόπησε και αξιολόγησε την τουριστική κίνηση κατά τους μήνες Μάϊο, Ιούνιο και Ιούλιο, καθώς επίσης  και τις κρατήσεις των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που είχε ενώπιον του το Διοικητικό Συμβούλιο των ξενοδόχων διαπίστωσε ότι οι πληρότητες κατά τον μήνα Ιούνιο ήταν αρκετά ικανοποιητικές με ελαφρά μείωση σε σχέση με πέρυσι. Ο Ιούλιος ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο της τάξης του 15% αλλά δείχνει να ανακάμπτει όσο προχωράμε προς το τέλος του μήνα. Τέλος ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος μέχρι στιγμής φαίνονται να είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους.

Υφυπουργείο Τουρισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου ασχολήθηκε και με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την σύσταση Υπυπουργείου Τουρισμού και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα βοηθήσει και θα συμβάλει στην ανοδική πορεία του τουρισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρει τα κόμματα οκαι τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ αυτής της πρότασης πιστεύει και αναμένει ότι  ο διορισμός του Υφυπουργού θα γίνει με αξιοκρτικά κριτήρια με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τουρισμού μακρυά από πολιτικές παρεμβάσεις και ακοπιμότητες.

Κατά την συνεδρία αντηλλάγησαν απόψεις για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με διάφορες ενέργειες και εκδηλώσεις. Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι κάτι που θα βοηθήσει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι και η κατασκευή γηπέδου γκολφ στην περιοχή.

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σημαίνει απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικής ανεργίας και προσφορά εργασίας σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.

Παράλληλα με άλλα μεγάλα έργα στην Επαρχία Αμμοχώστου, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Κάτι στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδει τεράστια σημασία και είναι  γι αυτό τον λόγο που η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία του γηπέδου γκολφ στο Κάβο Γκρέκο.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αφού συζήτησε τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή όπως ηχορύπανση, οι τετράτροχες μοτοσυκλέττες, οι κλοπές στις παραλίες, η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και η ασφάλεια στους δρόμους, αποφάσισε να αποταθεί και να ενημερώσεις τους αρμόδιους φορείς και αρχές.

Famagusta.News