Απόψε το μεγαλύτερο «Δείπνο Αγάπης» στην επαρχία Αμμόχωστου (εικόνες)

ImageHandler Ανθρώπινα, Εθελοντισμός, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, εκδήλωση, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Το «Δείπνο Αγάπης» είναι ένας θεσμός-έθιμο, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία σχεδόν 16 χρόνια με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Επαρχίας Αμμοχώστου και γίνεται πάντα αρχές Φεβρουαρίου.

Οργανώνεται και συντονίζεται από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου της Επαρχίας Αμμοχώστου, με κύριο σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά του Κέντρου Απασχόλησης «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».

Το Κέντρο Απασχόλησης «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», για άτομα με νοητική υστέρηση, δημιουργήθηκε από το Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων του Κέντρου και λειτουργεί στο Λιοπέτρι από το 1989, πάνω σε εθελοντική-φιλανθρωπική βάση με σκοπό να φιλοξενεί, να απασχολεί και να εκπαιδεύει άτομα με νοητική υστέρηση ή άλλες διανοητικές παθήσεις. Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε από το κενό που υπήρχε μετά την αποφοίτηση των ατόμων από το Ειδικό Σχολείο «Απ. Βαρνάβας» που το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί στο Λιοπέτρι για την επαρχία Αμμοχώστου, όταν συμπλήρωναν την ηλικία των 18 χρόνων. Σήμερα το κέντρο φιλοξενεί 43 παιδιά.

Το «Δείπνο Αγάπης» αγκαλιάστηκε από όλη την επαρχία Αμμοχώστου χαρίζοντας κάθε χρόνο πολλά χαμόγελα και άπειρα «ευχαριστώ».

IMG 1563 Ανθρώπινα, Εθελοντισμός, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, εκδήλωση, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ο κύριος Σωτήρης Σωτηρίου, επαρχιακός Αμμοχώστου του  Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, αναφέρει:

«Από τον Νοέμβριο αρχίζει ο προγραμματισμός και η οργάνωση. Όλα τα υλικά για το δείπνο είναι δωρεές από διάφορες εταιρείες. Περισσότεροι από 60 μάγειρες, δουλεύουν αφιλοκερδώς γιατί το μονό που θέλουν, είναι να χαρίσουν όσο περισσότερα χαμόγελα μπορούν.

Ευχάριστο είναι και το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι νεαροί μάγειρες και αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα το «Δείπνο Αγάπης». Με συγκινεί που κάθε φορά με παίρνουν τηλέφωνο και με ρωτάνε: «Πότε θα μαγειρέψουμε για τα μωρά μας;»

O σεφ Δημήτρης Αλεξάνδρου και υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής, αναφέρει:
«Κάθε φορά νιώθω μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση. Η χαρά στα πρόσωπα αυτών των παιδιών αλλά και των δικών τους, είναι απερίγραπτη.   

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, μάγειρες και παιδιά, καταφέραμε να κάνουμε όλο τον κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου να αγαπήσει και να στηρίξει τόσο πολύ το «Δείπνο Αγάπης».

Ο σεφ Παναγιώτης Ασπρής, πρωτεργάτης της εκδήλωσης, αναφέρει:
«Εδώ και 16 χρόνια έχω πάντα την ίδια αγωνία, την ίδια χαρά! Χαίρομαι να βλέπω τα παιδιά τόσο χαρούμενα να είναι δίπλα μας, να χαμογελούν αλλά και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε με τόση αγάπη αυτή μας την προσπάθεια.

Το «Δείπνο Αγάπης» θα γίνει απόψε, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:30 στην Αίθουσα Δεξιώσεων ΖΗ.ΔΗ.ΠΑ στο Αυγόρου. Κοπιάστε!».

IMG 1572 Ανθρώπινα, Εθελοντισμός, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, εκδήλωση, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

IMG 1568 Ανθρώπινα, Εθελοντισμός, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, εκδήλωση, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

IMG 1566 Ανθρώπινα, Εθελοντισμός, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, εκδήλωση, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Πηγή: ant1iwo.com