Σκεύη Κουκουμά: “Υποστελεχωμένο το Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου για τους Νεφροπαθείς”

Στιγμιότυπο 2018 04 17 21.15.34 Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Σκεύη Κουκουμά

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά σχετικά με την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα η βουλευτής αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι “η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας παρακολουθούν με απάθεια τις ελλείψεις και τα κενά που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.”

Για τον λόγο αυτό, σημειώνει, οι αιμοκαθαρόμενοι του Νοσοκομείου Αμμοχώστου οδηγήθηκαν στην δημόσια καταγγελία της κατάστασης και του τρόπου που αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και πολίτες αυτού του τόπου.

Όπως έχει διαπιστωθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου αναμένουν να εξυπηρετηθούν από μια μονάδα που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη, όπως αναφέρει, και δεν μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

Σημειώνει, επίσης, ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου καλύπτονται από τις επισκέψεις τεσσάρων διαφορετικών γιατρών από το Νοσοκομείο Λάρνακας με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα ως προς τις διαγνώσεις και την περίθαλψη των ασθενών. Παράλληλα, ένεκα της υποστελέχωσης σε αρκετές περιπτώσεις, οι απογευματινές βάρδιες της αιμοκάθαρσης γίνονται χωρίς την επίβλεψη αρμόδιου γιατρού.

Ως ΑΚΕΛ Αμμοχώστου εκφράζεται, μέσω της ανακοίνωσης, η στήριξη προς τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς και καλείται ο Υπουργός Υγείας όπως άμεσα επιληφθεί του θέματος και δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ