Αγία Θέκλα: 17 μύθοι και αλήθειες για το Sun City – Τζιοβάνης: “Κάποιοι θέλουν την Αμμόχωστο στον Μεσαίωνα”

Στην αντεπίθεση ο Χρηστάκης Τζιοβάνης για το Sun City - Αποκαλύπτει την αλήθεια για 17 μύθους που κυκλοφορούν - "Καμία υπέρβαση συντελεστών δόμησης"

C03 00000 00000 exclusive, Sun City, Ξενοδοχεία

Με μια ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Χρηστάκης Τζιοβάνης βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με όσα ακούγονται για την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα της Σωτήρας, το Sun City. Παράλληλα, ανήρτησε 17 μύθους και αλήθειες σχετικά με όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα από την Κυβέρνηση αλλά και σε Μέσα Ενημέρωσης και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την ξενοδοχειακή μονάδα.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση του Χρηστάκη Τζιοβάνη:

Το “δήθεν” σκάνδαλο Sun City

Πολλά ακούστηκαν και πολλά λέχθηκαν για το ξενοδοχείο Sun City στην Αγία Θέκλα. Η προκατάληψη έγινε υποκρισία και η υποκρισία μετατράπηκε σε αδικία. Και λυπούμαι, να βλέπω ένα νεοεκλεγέντα πρόεδρο να πατά και αυτός αδίκως πάνω στις γεμάτες μώλωπες πλάτες μας, για να πουλήσει ηθική, για να εξευμενίσει κάποιους.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Μας ζήτησαν να μην κτίσουμε σε πλάτος και να κτίσουμε σε ύψος, για να μην κτίσουμε τοίχος στο παραλιακό μέτωπο. Τους σεβαστήκαμε. Αν και ασύμφορο και εκτός σχεδίων τους σεβαστήκαμε. Κτίσαμε ένα όροφο παραπάνω χωρίς να υπολογίζουμε τη διαφορά κόστους. Την ημέρα που έπρεπε να μας εγκρίνουν την άδεια και αφού ο κάθε ένας σε αυτή τη χώρα έδωσε την συγκατάθεσή του, μας το απέρριψαν γιατί η απόφαση ήταν την ίδια μέρα δημοσιοποίησης του πρόστυχου video του Al Jazeera. Η ευθυνοφοβία και ο λαϊκισμός σε αυτό το τόπο είναι δυστυχώς η σύγχρονη γάγγραινα.

Μας εισηγήθηκαν τότε να υποβάλουμε αίτηση για εξασφάλιση άδειας κατά παρέκκλιση. Όχι για να κτίσουμε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα από όσα δικαιούμασταν. Αλλά για το πως θα αξιοποιούσαμε τα τετραγωνικά που ΗΔΗ δικαιούμασταν. Συμμορφωθήκαμε και μπήκαμε σε μια ατέρμονη διαδικασία. Νέα διαδικασία, νέα ταλαιπωρία, νέα έξοδα. Συμφώνησαν όλοι στο αίτημα. Δήμοι, Πολεοδομία, Τμήμα Θήρας, Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων κλπ κλπ. Κλήθηκε το τμήμα περιβάλλοντος 3 φορές για απόψεις αλλά απόψεις δεν έδωσε. Εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από όλες τις υπηρεσίες η άδειά για το Sun City. Υποβλήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εγκρίθηκε. Μας ζήτησαν μετά να πληρώσουμε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για αντισταθμιστικά μέτρα. Διαφωνούσαμε αλλά συμμορφωθήκαμε. Πληρώσαμε αμέσως. Αδιαμαρτύρητα.

Με την εκλογή όμως ενός ευεπίφορου Προέδρου, που ήθελε να κατευνάσει την Ελεγκτική Υπηρεσία και τα ΜΜΕ από τα δικά του, βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να πατήσουν ξανά πάνω μας και να διακηρύξουν ηθική. Κάποιοι στην Ελεγκτική Υπηρεσία και κάποιοι δήθεν λειτουργοί του τύπου, εξανάγκασαν ένα ολόκληρο κρατικό μηχανισμό να συσκεφθεί, να ξανασυσκεφθεί για να βρουν τρόπο να εξευμενίσουν τον «τύπο»…. και τον Τύπο. Και ενώ όλοι πίσω από κλειστές πόρτες συμφωνούν μαζί μας, εντούτοις παραδέχονται ότι δεν μπορούν να συγκρουστούν με την Ελεγκτική Υπηρεσία και την κατακραυγή των ΜΜΕ. Και προτιμούν να κάμουν το άσπρο μαύρο, να πλάσουν δήθεν Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς που υπερισχύουν, για να μας ανακαλέσουν την άδεια.

Κάποιοι θέλουν την Αμμόχωστο στον μεσαίωνα. Κάποιους δεν τους ενοχλούν εάν τα πουλάκια κτυπούν στους ουρανοξύστες της Λεμεσού, εάν οι θάλασσες μυρίζουν πετρέλαιο, εάν το περιβάλλον θυσιάστηκε σε ένα αγώνα που στόχο έχει τον χαρακτηρισμό κάποιων περιοχών σε “Monte Carlo”. Και με κρικέλια κρατούν την όμορφη Επαρχία Αμμοχώστου, την όμορφη «κόρη», για να κερδίζουν άλλοι. Ανενόχλητοι στο πλιάτσικο της Επαρχίας.

Τα τελευταία 3 χρόνια, πέρασα και περνώ πολλά. Με ένα ψεύτικο βίντεο γονάτισε μια ολόκληρη χώρα να με συνθλίψει. Έκατσα καρτερικά και περίμενα και περιμένω τη δικαίωση. Κάποιοι όμως εξέλαβαν την σιωπή ως αποδοχή. Σύγχισαν την άμυνα με την ανοχή. Εξέλαβαν την καρτερική υπομονή για δικαίωση, με εν λευκώ άδεια να σου κτυπούν κατά το δοκούν και να σε μεταχειρίζονται ως εξιλαστήριο θύμα. Όμως αυτή την αδικία και ατιμία που έκαμαν δεν μπορώ ούτε να την συγχωρήσω ούτε να την καταπιώ. Και αύριο μεθαύριο, ας εξηγήσουν αυτοί που έκαμαν την ατιμία, γιατί ο φορολογούμενος πολίτης θα κληθεί να πληρώσει αποζημιώσεις. Αυτοί που έκαμαν την αδικία ας εξηγήσουν στους πολίτες μιας ολόκληρης Επαρχίας γιατί επιθυμούν να την ενταφιάσουν και προς όφελος ποιων.

Με φοβίζει, που ζούμε σε μια χώρα που παίρνει τόσο σημαντικές αποφάσεις με τόσο ευτελή κίνητρα και κριτήρια. Με τρομάζει, όταν το ύπατο αξίωμα της χώρας υποκύπτει τόσο εύκολα στο λαϊκισμό.

Κατωτέρω οι μύθοι και οι αλήθειες.

Δέστε τα ψέματα που προσπάθησαν να σερβίρουν και την αλήθεια.”

1 2 exclusive, Sun City, Ξενοδοχεία

2 exclusive, Sun City, Ξενοδοχεία

3 2 exclusive, Sun City, Ξενοδοχεία

4 2 exclusive, Sun City, Ξενοδοχεία

5 2 exclusive, Sun City, Ξενοδοχεία