Ανακοίνωση Δήμου Σωτήρας για τη λαμπρατζιά

lampratzaia1

Σε συγκεκριμένο σημείο θα ανάψει στον Δήμο Σωτήρας η λαμπραζιά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως σημειώνεται «η καθιερωμένη λαμπρατζιά θα ανάψει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μόνο σε συγκεκριμένο σημείο το οποίο θα υποδείξει ο Δήμος στον ανοικτό χώρο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως. Θα επιτραπεί συσσώρευση καύσιμων υλικών μόνο για σκοπούς της “λαμπρατζιάς” και σε περιορισμένη έκταση στο συγκεκριμένο σημείο».

Προστίθεται ότι «απαγορεύεται αυστηρά η αποκοπή δένδρων για σκοπούς δημιουργίας καυσόξυλων για τη λαμπρατζιά καθώς και η συσσώρευση ελαστικών, κροτίδων και μικρών (γκαζάκια) και μεγάλων φιαλών υγραερίου και η τοποθέτηση τους στη λαμπρατζιά».

Ο Δήμος Σωτήρας καλεί «το κοινό όπως συμμορφώνεται πλήρως προς τις υποδείξεις του. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα προβαίνουν στην απομάκρυνση των αντικειμένων που θα συσσωρευτούν για τη λαμπρατζιά και θα τοποθετηθούν σε μη εγκριμένες τοποθεσίες ή και στην ποινική δίωξη των παρανομούντων, εκεί που διαπράττονται αδικήματα (κοπή δέντρων, χρήση κροτίδων, πρόκληση οχληρίας κλπ.)».

Ο Δήμος Σωτήρας «απευθύνει έκκληση προς το κοινό για συνεργασία και άμεση και πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ούτως ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα, τραυματισμοί, καταστροφή περιουσίας και οποιασδήποτε μορφής οχληρίας από την αναβίωση του εθίμου της λαμπρατζιάς».

Πηγή: ΚΥΠΕ