Αυτή θα είναι η νέα πλατεία της Σωτήρας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Παρουσίαση των σχεδίων ανάπλασης και διαμόρφωσης του κεντρικού πυρήνα και της πλατείας του Δήμου Σωτήρας πραγματοποίηθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

Τα σχέδια παρουσίασαν ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας και η ομάδα συμβούλων-μελετητών στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, “Orthostructure Architectural & Engineering Cosultants”.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται στο 1,5 εκατομύριο ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρη πεζοδρομοποίηση της Πλατείας Ελευθερίας και της οδού Σωτήρας κατά τις βραδινές ώρες, τοπιοτέχνηση του κεντρικού χώρου στάθμευσης, ισόπεδο διαχωρισμό πεζοδρομίων από δρόμο για ευκολία κινητικότητας, τοποθέτηση πλακόστρωτης επιφάνειας σε δρόμους, αλλαγή προσόψεων κτηρίων στην οδό Σωτήρας με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δημιουργία πάρκων και χώρων ξεκούρασης.

Όσον αφορά τη διακίνηση οχημάτων εντός του κέντρου του Δήμου, η τροχαία κίνηση διευθετείται με μονοδρομοποίηση οδών, και φωτεινούς σηματοδότες, ενώ συγκεκριμένα θα γίνει τοπιοτέχνηση της πλατείας Ελευθερίας με φύτευση δέντρων και θα δημιουργηθούν χώροι ανάπαυσης και συντριβάνια.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό έργο για τη Σωτήρα το οποίο αφενός αναβαθμίζει την εικόνα του κέντρου του Δήμου και ολόκληρου του κεντρικού πυρήνα μέσω μιας μελετημένης πρότασης, ενώ οι νέοι χώροι που θα δημιουργηθούν και ιδιαίτερα η δημιουργία πλατείας συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στο κέντρο του Δήμου, ούτως ώστε η Σωτήρα να γίνει πιο ελκυστική σε δημότες και επισκέπτες αλλά και προσβάσιμη σε ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα, ολόκληρος ο σχεδιασμός του κεντρικού πυρήνα της Σωτήρας έλαβε υπόψην το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο σκοπό έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών αλλά και την ικανοποίηση των αναγκών για την κινητικότητα ανθρώπων και μεταφορά αγαθών, βάσει στοχευμένης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη του στόχου της Βιώσιμης Κινητικότητας και Ανάπτυξης.

Εξίσου σημαντική είναι και η απόφαση του Δήμου, ανέφερε ο κ. Τάκκας, για αλλαγή της πρόσοψης των κτηρίων και των καταστημάτων στην οδό Σωτήρος, σχέδιο με το οποίο θα αλλάξει ριζικά την όψη του κέντρου και της αγοράς της Σωτήρας, προσελκύοντας τόσο επισκέπτες όσο και νέες επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας, τόνισε, επίσης, πως λήφθησαν σοβαρά υπόψη οι εισηγήσεις τις οποίες υπέβαλαν οι δημότες κατά την παρουσίαση των σχεδίων, όπως η διαχείριση των ομβρίων υδάτων, ο φωτισμός των εκκλησιαστικών μνημείων, η δημιουργία χώρων στάθμευσης και η ανακατασκευή των καταστημάτων επί της οδού Σωτήρος.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο υποβολής αίτησης αδειών και η έναρξη κατασκευής του υπολογίζεται κατά το 2020-2021.

Δείτε τις εικόνες της νέας πλατείας του Δήμου Σωτήρας:

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024

Η ελευθερία του Τύπου σε κρίση σε όλο τον πλανήτη λέει η ΕΣΚ

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα - ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά…

3 Μαΐου, 2024

Χαμός έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» – Έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών

Νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, συνελήφθη στη Λάρνακα για υπόθεση παράνομης κατοχής και…

3 Μαΐου, 2024

KEΠΑ: Διοργανώνει Σκοπευτικό Αγώνα Προσφοράς και Αγάπης

Το ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με τους δύο μεγάλους χορηγούς, NEVISO Σκυρόδεμα και GIOVANI HOMES, έχοντας…

3 Μαΐου, 2024

Εκπρόσωπος ΟΗΕ: Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την…

3 Μαΐου, 2024