Με επιτυχία το εργαστήρι για το “BalkanROAD” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου με επικεφαλής τον Δρ. Αντώνη Ζορπά διοργάνωσε εργαστήριο/ημερίδα στα πλαίσια του έργου “BalkanROAD”. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2019 στο Κεντρικό Κτίριο Διοικήσεως του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και απευθυνόταν σε γεωργικές επιχειρήσεις, επιστήμονες, φοιτητές, τοπικές αρχές και φορείς χάραξης πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν οι στόχοι, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα του έργου μέχρι σήμερα. Για τις ανάγκες του εργαστηρίου, η ειδική επιστήμονας Δρ. Χριστίνα Χρόνη μίλησε για την αειφόρο διαχείριση σε αγροτικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αγροτικών Αποβλήτων στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας”.

Η Δρ Χριστίνα Χρόνη είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κατέχει πτυχίο Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Διαχείριση και Τεχνολογία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην πρόληψη των αποβλήτων και στη βιώσιμη διαχείριση των πόρων. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν θέματα που αφορούν αγροτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο και αλλού και να προτείνουν λύσεις για περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με τον αγροτικό τομέα.

Κυρίως φοιτητές, επιστήμονες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και αγροτικές επιχειρήσεις συμμετείχαν. Το εργαστήριο μεταδόθηκε επίσης ζωντανά στην πλατφόρμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους φοιτητές να το παρακολουθήσουν.

Μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν: τα απόβλητα τροφίμων τα οποία απορρίπτονται κατά τη διάρκεια της γεωργικής παραγωγής, αποθήκευσης ή μεταποίησης, η χρήση λιπασμάτων για προληπτικούς λόγους χωρίς να είναι απαραίτητα, συσκευασίες λιπασμάτων και πλαστικές ύλες που χρησιμοποιούνται για τούνελ και δεν ανακυκλώνονται, ενεργειακή κατανάλωση κατά τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Με λαϊκή συναυλία η Κυριακή του Πάσχα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τη Λαϊκή Παραδοσιακή Συναυλία "Θεέ μου να 'ρταν οι Λαμπρές" με τους Φρεδερίκη Τομπάζου, Σάββα…

6 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γιόρτασαν την Κυριακή του Πάσχα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Νάπας για την Κυριακή του Πάσχα. Το πρόγραμμα…

6 Μαΐου, 2024

ΣΩΤΗΡΑ: Συγκινητικό συλλείτουργο όλων των ιερέων από τη Σωτήρα

Συκγινητικό ήταν το σημερινό συλλείτουργο το οποίο τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναστάσεως του…

6 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Πού θα διασκεδάσεις με τα παιδιά τη Δευτέρα του Πάσχα

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων επιφυλάσσουν οι δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου ανήμερα της Δευτέρας του…

6 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τήρησαν το έθιμο με τις “βίτσες της Λαμπρής” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Για άλλη μια χρονιά έτσι και φέτος, το βράδυ του Μεγάλου Σάββατου πριν από την…

6 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Συνελήφθη 24χρονη δασκάλα για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή της πριν παντρευτεί

Μια 24χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ συνελήφθη την Τετάρτη επειδή φέρεται να…

6 Μαΐου, 2024