Δήμος Σωτήρας: Αφαιρεί παράνομες πινακίδες υποψηφίων βουλευτών

Βάσει συμφωνίας η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων από υποψήφιους βουλευτές στον Δήμο Σωτήρας

Screenshot 2021 04 21 160107 exclusive, Βουλευτικές Εκλογές 2021, Δήμος Σωτήρας

Στη βάση συμφωνίας επιτρέπεται η τοποθέτηση πανό και διαφημιστικών πινακίδων από υποψήφιους βουλευτές, στον Δήμο Σωτήρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι υποψήφιοι για τις Βουλευτικές Εκλογές της 30ης Μαΐου 2021 τοποθετούν διαφημιστικές πινακίδες (πανό/αφίσες) εκτός των προτεινόμενων από τον Δήμο Σωτήρας χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένες, δηλαδή, πινακίδες. Για το θέμα, σημειώνεται, υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Ένωσης Δήμων Κύπρου και των Συνδυασμών/Κομμάτων που συνομολογήθηκε για την προεκλογική εκστρατεία των Ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου 2004, η οποία έκτοτε εφαρμόζεται σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες και για την οποία εστάλη ειδική εγκύκλιος από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου (15/4/2021).

Προστίθεται ότι «όπως προνοεί η συμφωνία αλλά και η πολιτική του Δήμου Σωτήρας, για τον κάθε συνδυασμό υποψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν αφίσες ή άλλο υλικό μόνο πάνω στις πινακίδες που έχει προετοιμάσει ο Δήμος σε κεντρικούς χώρους (πινακίδες) (οδοί Γρηγόρη Αυξεντίου, Αμμοχώστου, Μακαρίου Γ`, Αγίας Θέκλας-κυκλικός κόμβος, πλατεία Ελευθερίας και συμβολή οδών Αγίου Αναστασίου και Αγίας Θέκλας)».

Σημειώνεται ότι «η ανάρτηση πανό απαγορεύεται πλην των προβλεπόμενων προαναφερθέντων σημείων, ενώ δεν επιτρέπεται στις οροφές/ταράτσες οικοδομών, η τοποθέτηση οποιουδήποτε προεκλογικού κατασκευάσματος ή υλικού. Καλούμε τους υποψηφίους που τυχόν δεν συμμορφώνονται με τη συμφωνία που οι συνδυασμοί τους έχουν συνάψει με την Ένωση Δήμων, να προχωρήσουν σε αφαίρεση τυχόν παράνομων κατασκευασμάτων στα δημοτικά όρια του Δήμου Σωτήρας» διαφορετικά ο Δήμος θα προχωρήσει στην αφαίρεση τους χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.