Δήμος Σωτήρας για Sun City: “Κατάφωρη αδικία και τροχοπέδη στην ανάπτυξη”

Ο Δήμος Σωτήρας λέει ότι θα αμφισβητήσει αποφάσεις που «λήφθηκαν ερήμην του» – «Το παραλιακό μέτωπο της Σωτήρας καταδικάζεται»

maxresdefault 2 exclusive, Sun City, Δήμος Σωτήρας

Ο Δήμος Σωτήρας θα αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που “λήφθηκαν ερήμην του“, αφού όπως υποστηρίζει, με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που σχετίζεται με συγκεκριμένη ανάπτυξη στην περιοχή της Αγίας Θέκλας, “το παραλιακό μέτωπο της Σωτήρας καταδικάζεται”, η αξία του “εκμηδενίζεται” και μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά, απομακρύνονται οριστικά, με συνέπειες, όπως υποστηρίζει, όχι μόνο για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας «επαναβεβαιώνεται η αποφασιστικότητα του για διασφάλιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του και την προώθηση της ανάπτυξης πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο νόμιμο μέτρο που έχει στη διάθεσή του. Μεταξύ άλλων προτίθεται να προχωρήσει στη νομική αμφισβήτηση της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης, η οποία υλοποιήθηκε ερήμην του, χωρίς καμία διαβούλευση όπως θα έπρεπε να γίνει και η οποία αποτελεί κατάφωρη αδικία και τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Δήμου και συγκεκριμένα του παραλιακού μετώπου».

Προστίθεται ότι «όπως αποδεικνύεται και με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ανακλήθηκε άδεια που παραχώρησε η προηγούμενη Κυβέρνηση για συγκεκριμένη ανάπτυξη στην περιοχή της Αγίας Θέκλας, με βάση πρόνοιες της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης, το παραλιακό μέτωπο της Σωτήρας καταδικάζεται, η αξία του εκμηδενίζεται και μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά, πλέον απομακρύνονται οριστικά, με συνέπειες όχι μόνο για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας «η συγκεκριμένη “οικολογική αξιολόγηση”, έγινε εν αγνοία της Τοπικής Αρχής και κινείται σε αντίθεση με πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου, το οποίο μόλις πρόσφατα εγκρίθηκε και αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις επτά ετών, με όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες. Υπογραμμίζουμε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει και στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη και σημειώνεται πως ο Δήμος Σωτήρας είναι ο πρώτος που σχεδίασε το παραλιακό του μέτωπο με πρωτοποριακές μελέτες απόλυτα εναρμονισμένες για τις σημερινές ανάγκες του περιβάλλοντος».

Ο Δήμος θα ανέμενε, όπως αναφέρει «πριν την λήψη αποφάσεων που αποτελούν ίσως προπομπό και για τις επόμενες εξελίξεις, την πραγματοποίηση της συνάντησης του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας με τον Υπουργό Εσωτερικών, που έχει οριστεί για τις 14 Ιουλίου. Εξάλλου υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση, η οποία άρχισε από τη Βουλή και με την σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών».

Ο Δήμος Σωτήρας δηλώνει «έτοιμος να συνεχίσει τη συζήτηση για να βρεθούν λύσεις που δεν θα αδικούν την περιοχή και ούτε θα πλήττουν το περιβάλλον, στο πλαίσιο πάντοτε της ισονομίας». «Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να αποτελούμε εξαίρεση με περισσότερα δικαιώματα, όμως ούτε και θα ανεχθούμε θυματοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής και των κατοίκων της» καταλήγει η ανακοίνωση.