Ενημέρωση για τον θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς Σωτήρας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ4 Παρατηρητής της Γειτονιάς, Παρατηρητής της Γειτονιάς Σωτήρας

Συνάντηση για ενημέρωση και αξιολόγηση του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 22 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας απο το Γραφείο Πρόληψης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ5 Παρατηρητής της Γειτονιάς, Παρατηρητής της Γειτονιάς Σωτήρας

Οι δημότες της Σωτήρας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης του εγκλήματος στις τοπικές κοινωνίες αλλά και για για το πως αξιολογείται η μέχρι τώρα εφαρμογή του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς στον Δήμο Σωτήρας.

Κατά κοινή ομολογία, η εφαρμογή του θεσμού ο οποιος έχει κλείσει αισίως 5 χρόνια λειτουργίας στον Δήμο Σωτήρας, έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία χάρει στις πολυετείς προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο η Κοινοτική Αστυνόμευση όσο και η ίδια η Υπηρεσία του Δήμου, παρουσιάζοντας ωστόσο και μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ1 Παρατηρητής της Γειτονιάς, Παρατηρητής της Γειτονιάς Σωτήρας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς στον Δήμο Σωτήρας αριθμεί γύρω στα 500 μέλη, τα οποία ενημερώνονται αμέσως μέσω μηνυμάτων SMS για οποιεσδήποτε ύποπτες δραστηριότητες και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Υπεύθυνο Κοινοτικής Αστυνόμευσης Σωτήρας, κα. Έλενα Χριστοδούλου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ2 Παρατηρητής της Γειτονιάς, Παρατηρητής της Γειτονιάς Σωτήρας

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος κ. Πέτρος Παττούρας και ο Αρχισυντονιστής του Προγράμματος “Παρατηρητής της Γειτονιάς” από τον Δήμο Ιδαλίου και συνεργάτης του Γραφείου, κ. Σταύρος Νεοφύτου.

Famagusta.News