Σωτήρα: Δωρεάν η παράσταση του ΘΟΚ “Ντα”

Στις 15 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, με γνωστούς ηθοποιούς, όπως Κώστας Βήχας, Χάρης Κκολός, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους κ.α.

nta 3 exclusive, Sotira, Θέατρο, Παράσταση

«Ντα» του Χιου Λέναρντ | ΘΟΚ – Εκτός Έδρας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, 20:00 Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η εκ των προτέρων προμήθεια ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Πληροφορίες: 23821404 culture@sotira.org.cy

Ποτέ δεν σε άκουσα να λες πως είχες μια ελπίδα, ένα όνειρο. Ποτέ σου δεν είπες μια ξεκάθαρη, σωστή κουβέντα. Πενήντα οχτώ χρόνια κηπουρός, εννιά ώρες την ημέρα, σ’ ένα βραχότοπο που ούτε κατσίκι δεν ανεβαίνει. […] Μια ζωή καθισμένος πάνω στ’ αγκάθια, και δεν κουνήθηκες από κει, μήπως σου πάρει άλλος τη θέση!
Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα, και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε. Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με το κωμικό στοιχείο να εναλλάσσεται με το δραματικό, ο αυτοσαρκασμός με την ιλαρότητα, για να αναδειχθεί ό,τι απλό και ανθρώπινο.

Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα μεταφέρει στη θεατρική σκηνή η σκηνοθέτις Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, έχοντας στο πλευρό της τον βραβευμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και μια ανανεωμένη ομάδα ερμηνευτών.

265365460 207874871521645 3409491316341512751 n exclusive, Sotira, Θέατρο, Παράσταση

Ταυτότητα παράστασης

  • Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
  • Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
  • Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά – Φώτης Φωτίου
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
  • Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
  • Βοηθός σκηνοθέτιδας: Τερέζα Ευριπίδου
  • Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χάρης Κκολός, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή

Εφαρμόζοντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Δήμος Σωτήρας ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που ακολουθεί καθορίζεται από τους κανονισμούς του εν ισχύ Διατάγματος (ημερομηνίας 26ης Νοεμβρίου 2021) που τίθενται σε ισχύ την 29η Νοεμβρίου 2021 και λήγουν την 17η Δεκεμβρίου 2021.

● Όλα τα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων/αυτοεργοδοτούμενων ηλικίας 6 ετών και άνω προσκομίζουν «Safe Pass», δηλαδή:
(α) για πρόσωπα ηλικίας 6 έως 11 ετών η επίδειξη είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης,
(β) για πρόσωπα ηλικίας 2 έως 17 ετών η επίδειξη είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης,
(γ) για πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω η επίδειξη είτε πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών.
● Νοείται ότι αν κατά την ημέρα της εκδήλωσης τροποποιηθεί η πρόβλεψη αυτή στο εν ισχύ την ημέρα εκείνη περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα, θα τυγχάνει εφαρμογής στην εκδήλωση η εν λόγω τροποποίηση.
● Όλα τα άτομα που συμμετέχουν υπό οποιανδήποτε ιδιότητα σε εκδήλωση οφείλουν να φέρουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, ως πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο, όταν αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και/ή εξουσιοδοτημένο άτομο βάσει του εκάστοτε εν ισχύι περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος.
● Η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της παράστασης
● Η χωρητικότητα του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας ορίζεται ανάλογα με τα Πρωτόκολλα και διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.
● Απαγορεύεται η πώληση φαγητού και ποτού στον χώρο της εκδήλωσης ή έξω από αυτόν.