ΣΩΤΗΡΑ: «Έφυγε» η καταξιωμένη χειρούργος οφθαλμίατρος Δέσπω Σταύρου

Η Δρ Δέσπω Σταύρου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών απ΄όπου και αποφοίτησε το 1993.

Copy of Copy of Copy of Main Image x2 exclusive

Το τραγικό μαντάτο σκόρπισε τη θλίψη σε φίλους και συγγενείς της καθώς και σε εκατοντάδες ασθενείς της, οι οποίοι της αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια.

Η Δρ Δέσπω Σταύρου που διατηρούσε προσωπικό ιατρείο στη Σωτήρα, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών απ΄όπου και αποφοίτησε το 1993.

Από το 1994 μέχρι και το 1997 εργάστηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στην Λευκωσία.

Από το 1997 μέχρι το 2002 συνέχισε την εξειδίκευση μου στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Γ.Π.Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο και τον 6/2002 απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργού Οφθαλμιάτρου μετά από επιτυχείς εξετάσεις στην έδρα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Δεκέμβριο του 2002, λειτούργησε Ιδιωτικό Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην Αρτέμιδα Αττικής και από τον Ιανουάριο του 2017 δραστηριοποιήθηκε στην  Αμμόχωστο Κύπρου με δεύτερο ιδιωτικό ιατρείο που λειτουργεί στην Σωτήρα Αμμοχώστου.

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε σε υψηλού επιπέδου Οφθαλμολογικά Νοσοκομεία της Αθήνας και της Λάρνακας, όπου και διενέργησέ χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, γλαυκώματος, διαθλαστικής χειρουργικής, επεμβάσεων Laser κλπ.