ΣΩΤΗΡΑ: Με παρέλαση τίμησαν την επέτειο της 1ης Απριλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπα από την επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου στη Σωτήρα

339414737 764555715328848 7205497736561266048 n exclusive, εθνική επέτειος, ΕΟΚΑ, Παρέλαση

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο Δήμος Σωτήρας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-’59.

Στις 10:00 εψάλη η Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Χρίστος Σενέκης. Ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.

Δείτε στιγμιότυπα από την παρέλαση:

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της Επαρχιακής Παρέλασης Αμμοχώστου κατά μήκος της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, o Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ιωάννου, Βουλευτές Αμμοχώστου, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμμοχώστου, Παραλιμνίου και Σωτήρας, ο Διοικητής της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Καλός, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί Σχολείων της Επαρχίας Αμμοχώστου και άλλοι επίσημοι.

Στην παρέλαση συμμετείχαν εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανωμένα σύνολα, σωματεία και μπάντες από ολόκληρη της επαρχία Αμμοχώστου. Συμμετείχαν τα λάβαρα των Δήμων Αμμοχώστου, Σωτήρας, Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας. Παρέλασαν επίσης, το Γυμνάσιο – Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας – Σωτήρας, τα Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικά Σχολεία Σωτήρας, η Συμφωνική Μπάντα «Αρμονία» Δήμου Παραλιμνίου, οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας, η Δημοτική Χορωδία Σωτήρας, ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας, τα Κατηχητικά Σχολεία Αγίου Γεωργίου, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, το 112ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Δερύνειας, το Κ.Ν. Ονήσιλος Σωτήρας, το ΘΟΙ Φωτειακός Φρενάρου – Πολιτιστικός Όμιλος Φρενάρου Φωτειακός, η Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας μαζί με τα Πολιτιστικά Τμήματα του Δήμου Αγίας Νάπας και η Χορωδία «Μελιζόνα» Δήμου Παραλιμνίου. Τέλος, η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τη διέλευση των στρατιωτικού τύπου τμημάτων του 715 Λόχου Κατοικημένων Τόπων Σωτήρας και της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας.