ΣΩΤΗΡΑ: O Θανάσης διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και δηλώνει «Θα το παλέψω και θα νικήσω!»

«Δεν θα με ρίξει. Όχι! Θα το παλέψω και θα νικήσω!»

ImageHandler 11

Στην εποχή της εκμετάλλευσης και των συμφερόντων, σε αυτή τη σύγχρονη ζούγκλα που ζούμε, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη καλοί άνθρωποι. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευγενικό βλέμμα και μεγάλο, αυθεντικό χαμόγελο. Έχουν καθαρό βλέμμα, ήρεμο και δύσκολα θα σε κοιτάξουν καχύποπτα. Έχουν περήφανη κορμοστασιά, θετική αύρα, πρόσωπο φωτεινό και καλοσυνάτο. Είναι εκείνοι που ενώ έχουν πολλά προβλήματα, δεν σταματούν να σκέφτονται και να προσεύχονται για όλο το κόσμο.

Ο 30χρονος Θανάσης Αθανασίου, από τη Σωτήρα Αμμοχώστου, είναι ένας από αυτούς. Είναι μεγαλόψυχος και καλοσυνάτος, δεν ζηλοφθονεί, δεν υπερηφανεύεται, δεν πράττει άσχημα, δεν επιδιώκει τα δικά του συμφέροντα, δεν σκέφτεται ποτέ το κακό κατά τον πλησίον του, ούτε λογαριάζει το κακό που έπαθε από αυτόν. Ακόμα και τώρα που υποφέρει, δεν σκέφτεται τον εαυτό του αλλά όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Θανάσης πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές μα σήμερα βιώνει τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής του

«Μπορεί να μεγαλώσαμε μέσα στη φτώχια άλλα οι γονείς μας, μας μεγάλωσαν με αρχές, είχαμε αξιοπρέπεια ως οικογένεια και μεγάλη πίστη στο Θεό.

Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία ήρθε στις 5/6/2017, την ημέρα του Κατακλυσμού.

Είχαμε πάρει τα μηχανάκια μας με τους φίλους μου για να πάμε στο πανηγύρι, στην Αγία Νάπα. Στο δρόμο Σωτήρας- Αγίας Θέκλας, είχα ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ευτυχώς που φορούσα κράνος και δεν έτρεχα, αλλιώς θα ήμουν νεκρός. Χρειάστηκαν δυο ολόκληρα χρόνια να γίνω καλά. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ στα νοσοκομεία και στα χειρουργεία. Είχα κατάγματα επιγονατίδας και μερική ρήξη του πρόσθιου χιαστού.

Πριν από μερικές εβδομάδες…

Διαγνώστηκα με οξεία μυελογενή λευχαιμία και νοσηλεύομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ακολουθώ ειδική θεραπεία.

Εντωμεταξύ, καθημερινά παίρνω δεκάδες μηνύματα αγάπης και στήριξης από ανθρώπους όλων των πόλεων και πολλών χωριών, ενώ οι συγχωριανοί και οι φίλοι μου οργανώνουν διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να μπορέσουν να με στηρίξουν οικονομικά. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ» αναφέρει ο Θανάσης στο ant1.com.cy .

Σήμερα ο Θανάσης θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους συμπατριώτες μας

«Αδελφοί μου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος μας αλλά και γενικά η ανθρωπότητα, θέλω να είστε δυνατοί. Ξέρω οτι αυτή η κατάσταση με το Κορωνοϊό είναι αρκετά δύσκολη. Ο Θεός μας δίνει δοκιμασίες για να δει πόσο πραγματικά πιστεύουμε σε Αυτόν.

Απο τον καιρό που έμαθα οτι πάσχω απο οξεία λευχαιμία, δεν τα έβαψα μαύρα. Είπα θα το παλέψω με νύχια και με δόντια.

Εγώ απο την πλευρά μου, μέσω της ασθένειας αυτής, έχω μάθει να παλεύω. Πάντα πάλευα στη ζωή μου και ποτέ δε θα πάψω, ειδικά τώρα. Δεν θα με ρίξει. Όχι!!! Θα το παλέψω. Θα το παλέψω για όλους εμάς.

Ξέρω ότι ο καθένας από μας κουβαλάει τον δικό του σταυρό, τα δικά του βάσανα, αλλά μόνο η πίστη μας στο Θεό θα ελαφρύνει το σταυρό μας.

Αδέλφια μου σας παρακαλώ σταματήστε να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον, να μάθουμε να βλέπουμε πώς να διορθώσουμε τα δικά μας προβλήματα, να κοιτάμε το δικό μας σπιτικό, αυτό θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Να έχουμε αγάπη μέσα σας γιατί στο τέλος αυτό θα μείνει αυτό θα νικήσει τα πάντα! Ο Παντοδύναμος, η Παναγία, ο Χριστός μας και όλοι οι Άγιοι και Άγγελοι να φυλάνε κάθε σπιτικό.

Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς που με τόση αγάπη με αγκαλιάσατε, σαν να ήμουν δικό σας παιδί. Τα τόσα μηνύματα αγάπης μου δίνουν απίστευτη δύναμη να συνεχίσω αυτόν τον τόσο δύσκολο δρόμο. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!».

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Θανάση Αθανασίου, έχει ανοιχτεί λογαριασμός στο όνομά του στην Ελληνική Τράπεζα
CY64 0050 0472 0004 7210 9104 1701 Όνομα: ΑΘΑΝΑΣΊΟΥ ΑΘΑΝΑΣΊΟΣ ή/και ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ

Άρθρο: Χριστιάνα Διονυσίου / Ant1