Σωτήρα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών (εικόνες)

IMG 5906 scaled Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Σωτήρας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την κοινοπραξία στην οποία έχει ανατεθεί το έργο, «S. Hadjichristofi Construction Ltd και Σταύρος Ανδρονίκου & Υιοί Κατασκευές Λτδ», Αντώνης Ανδρονίκου».

IMG 5899 Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο εργοτάξιο από τον Δήμαρχο Σωτήρας κ. Γεώργιο Τάκκα, τους υπεύθυνους Πολιτικούς Μηχανικούς και τον Εργολάβο του έργου.

Το έργο θα ανεγερθεί απέναντι από το Δημαρχείο Σωτήρας στην οδό Ηλία Τηλαύγη και εκτιμάται ότι θα αποπερατωθεί το καλοκαίρι του 2019.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στο 1.4 εκατομμύριο ευρώ. Χρηματοδοτείται κατά ένα τρίτο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Σωτήρας, ενώ αναθέτουσα αρχή είναι η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου.

IMG 5900 2 Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Κέντρο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ζωγραφικής και γλυπτικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο, το οποίο θα μπορεί να απασχολεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας.

IMG 5901 Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας είναι αποτέλεσμα των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για έργα στον Δήμο Σωτήρας και εντάσσεται ανάμεσα στα 14 έργα που πρόσφατα εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών, ύψους €9,4 εκατομμυρίων στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ε.Ε.

Famagusta.News