Σωτήρα: Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών (βίντεο+εικόνες)

Υπογράφηκαν σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας τα συμβόλαια για την κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Σωτήρας, με εκτιμώμενη αξία 1.4 εκατομμύριο ευρώ.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «τα συμβόλαια υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Έπαρχος Αμμοχώστου, Γεώργιος Χρυσαφίνης, ως αναθέτουσα αρχή, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, ο Πολιτικός Μηχανικός και Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, Μιχάλης Ανδρονίκου και ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, «S. Hadjichristofi Construction Ltd και Σταύρος Ανδρονίκου & Υιοί Κατασκευές Λτδ», Αντώνης Ανδρονίκου.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα 1.4 εκατομμύριο ευρώ. Χρηματοδοτείται κατά ένα τρίτο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Σωτήρας, ενώ αναθέτουσα αρχή είναι η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου. Το Κέντρο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ζωγραφικής και γλυπτικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο, το οποίο θα μπορεί να απασχολεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι «η υπογραφή των προσφορών, αποτελεί το επιστέγασμα των πολύχρονων προσπαθειών του Δήμου για τη δημιουργία ενός κέντρου-στολιδιού που θα κοσμεί  τόσο τη Σωτήρα, όσο και ολόκληρη την Επαρχία Αμμοχώστου, ενός έργου που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πολιτιστικό πνεύμονα της περιοχής».

Πρόσθεσε ότι «η πορεία μέχρι την υλοποίηση του Κέντρου δεν υπήρξε και η πιο εύκολη, αφού οι παλαιότεροι σχεδιασμοί για την κατασκευή του Κέντρου δεν έτυχαν έγκρισης στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Παρ’ όλα αυτά, με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ο Δήμος Σωτήρας πέτυχε την υποβολή νέας πιο βελτιωμένης και περισσότερο βιώσιμης σχεδιαστικής πρότασης, η οποία έτυχε έγκρισης και χρηματοδότησης».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα, «η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας εντάσσεται στις εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη για ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών, ύψους 9,4 εκατομμυρίων ευρώ, στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ενωση» ενώ επεσήμανε «το γεγονός ότι η δημιουργία του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών, εντάσσεται μέσα στις γενικότερες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την δημιουργία έργων και υποδομών που θα βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Σωτήρας».

‘Ηδη, συνέχισε, «η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να αποπερατωθεί εντός ημερών. Από τον περασμένο Ιανουάριο, ξεκίνησαν οι εργασίες της τρίτης φάσης του νότιου παρακαμπτήριου δρόμου Σωτήρας (περιοχή «Βραστά»), ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στο οποίο θα προσφέρονται στους νέους της επαρχίας Αμμοχώστου, συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και επιχειρηματικότητας, καθώς και πληροφόρηση για ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

“Παράλληλα, μεταξύ άλλων, μετά και από εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη, προγραμματίζεται η διάνοιξη του δρόμου παρά το Β’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας εντός του 2018, ενώ ξεκινά και η βελτίωση του φωτισμού του αναβαθμισμένου Δημοτικού Γηπέδου Σωτήρας», ανέφερε

Ο Έπαρχος Αμμοχώστου, Γεώργιος Χρυσαφίνης, ανέφερε ότι «με την αρωγή της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, ο Δήμος Σωτήρας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης για ένα σημαντικό έργο για τους δημότες, ενός έργου που προσφέρει όφελος και αξία και θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες των δημοτών της Σωτήρας. Η εκτέλεση του έργου αυτού υπογραμμίζει την ανάπτυξη που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ανάπτυξης που δεν περιορίζεται στις παραλιακές περιοχές αλλά και στην ενδοχώρα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «η απόφαση για δημιουργία του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας λήφθηκε στις 10 Μαΐου του 2004 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας ενώ στις 19 Μαΐου του 2009 το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αγορά της γης. Ακολούθως ετοιμάστηκαν σχέδια και μέσω του Έπαρχου Αμμοχώστου υποβλήθηκε αίτηση για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 στο Μέτρο 3.2. Το έργο αναμενόταν να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 αλλά παγοποιήθηκε, ενώ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφασίστηκε η αλλαγή των σχεδίων, με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα του έργου από τη δημοτική αρχή αλλά και να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και με χαμηλό κόστος συντήρησης κτίριο, που να μπορεί παράλληλα να απασχολεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας».

Το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας «είναι αποτέλεσμα των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για έργα στον Δήμο Σωτήρας και εντάσσεται ανάμεσα στα 14 έργα που πρόσφατα εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών, ύψους €9,4 εκατομμυρίων στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με αξιοποίηση κονδυλίων από την ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

a 200 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 198 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 135 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 124 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 088 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 108 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 112 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 113 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 118 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 079 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 076 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 071 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 048 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 040 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 022 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 036 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου a 039 Γιώργος Τάκκας, Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου

Famagusta.News