Την άρνησή τους για υποχρεωτική ασφάλιση εξέφρασαν γεωργοί στη Σωτήρα (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ανοικτή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στη Σωτήρα με θέμα τη γεωργική ασφάλιση προϊόντων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Θερμοκηπιούχων Κύπρου και σε αυτήν παρέστησαν, επίσης, οι βουλευτές Μχάλης Γιωργάλλας, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Γιώργος Κάρουλλας.

DSC 9783 exclusive, Αγρότες, Γεωργία, Νέα ΑμμοχώστουΣε δηλώσεις του μετά το πέρας της συγκέντρωσης ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Θερμοκηπιούχων Κύπρου, Άγγελος Αγγελή εξέφρασε τη διαφωνία του σχετικά με το σχέδιο της Κυβέρνησης για την πολιτική αγροτικής ασφάλισης και την υποχρεωτική, σύμφωνα με τον ίδιο, ασφάλιση γεωργικών προϊόντων.

DSC 9780 exclusive, Αγρότες, Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελή, η θέση των θερμοκηπιούχων είναι αρνητική για την υποχρεωτική ασφάλιση των αγροτών και ότι το δικαίωμα ασφάλισης πρέπει να παραμείνει σε εθελοντική βάση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εκφράστηκαν διάφορες εισηγήσεις και απόψεις γεωργών και εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων.

Famagusta.News