Στην Αγία Νάπα το συνέδριο RiNNOVATE για το μέλλον της περιφερειακής ανάπτυξης στην Επ.Αμμοχώστου

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην εξερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή της Αμμοχώστου

Screenshot 8 12 exclusive, Ίδρυμα Ignite, Μαρίνα Αγίας Νάπας, συνέδριο RiNNOVATE

Το Ίδρυμα Ignite ανακοινώνει με χαρά το συνέδριο RiNNOVATE, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην εξερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή της Αμμοχώστου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου στην περίφημη Μαρίνα Αγίας Νάπας και αναμένεται να αποτελέσει μια επιδραστική συνάντηση ηγετών του κλάδου, φορέων χάραξης πολιτικής και ακαδημαϊκών, που δραστηριοποιούνται στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.

Το Ignite ιδρύθηκε το 2022 από μια ομάδα νέων αποφοίτων πανεπιστημίου και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με αποστολή την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξής της. Μέσα από εκτεταμένη συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της βιομηχανίας και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες, το Ίδρυμα Ignite έχει καθιερωθεί ως καταλύτης για την περιφερειακή ανάπτυξη με έμφαση στην καθοδήγηση από την κοινότητα.

Το συνέδριο RiNNOVATE αποβλέπει στην προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων, την ενίσχυση της δυναμικής συνεργασίας και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους. Μέσα από μια σειρά από πάνελ συζητήσεων, το συνέδριο αυτό προσβλέπει να καταστεί κύριος κόμβος συζήτησης και ευθυγράμμισης των προτεραιοτήτων της περιοχής σε κλάδους ζωτικής σημασίας. Απώτερος σκοπός δεν είναι άλλος από την προώθηση διορατικών αλλά και πρακτικών λύσεων σε κρίσιμα ζητήματα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Το πρώτο πάνελ, με θέμα “Αξιοποίηση των επιχορηγήσεων της ΕΕ για την προσέλκυση ερευνητικής αριστείας και πόρων”, θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορεί να μεγιστοποιηθεί η χρηματοδότηση της ΕΕ για την περιφερειακή ανάπτυξη. Οι ομιλητές θα μοιραστούν στρατηγικές για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των υποδομών και την υποστήριξη καινοτόμων ερευνητικών έργων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο δεύτερο πάνελ, με θέμα “Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη γεωργία και πρόληψη της απώλειας τροφίμων”, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν πώς οι τεχνολογικές καινοτομίες και η προηγμένη έρευνα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις γεωργικές προκλήσεις. Η συζήτηση θα αναδείξει ευκαιρίες για τη διαχείριση της απώλειας τροφίμων που προκύπτει στον τουριστικό τομέα, τη μετατροπή των αποβλήτων σε πολύτιμα προϊόντα και την ανάπτυξη νέων αγορών.

Το τρίτο πάνελ, με θέμα “Διαφοροποιώντας το τουριστικό μας προϊόν”, θα επικεντρωθεί σε στρατηγικές που θα ενισχύσουν τη ελκυστικότητα της περιοχής της Αμμοχώστου για προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ειδικοί θα αναλύσουν καινοτόμες πρακτικές, τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών τομέων και τρόπους προσαρμογής στις παγκόσμιες τουριστικές τάσεις προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Το τελευταίο πάνελ, με θέμα “Δημιουργία διαύλων δέσμευσης και έκφρασης για την τοπική κοινότητα”, θα εστιάσει στην ενδυνάμωση των κοινοτήτων μέσω της δέσμευσης και της καινοτομίας. Θα συζητηθεί η χρήση των πιο πρόσφατων τεχνολογικών εργαλείων και της τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των κοινοτήτων, οι στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κοινωνικής καινοτομίας και οι βέλτιστες πρακτικές για ενσωμάτωση των τοπικών κοινοτήτων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη με διαφοροποίηση και χωρίς αποκλεισμούς.

Το συνέδριο RiNNOVATE επιδιώκει να καταστεί ετήσιος θεσμός και να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή πολύτιμων γνώσεων και πρακτικών λύσεων που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, προάγεται η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων, όπως η κυβέρνηση, η βιομηχανία και το ακαδημαϊκό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα εμπλέκει ενεργά τις τοπικές κοινότητες σε πρωτοβουλίες που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη συγκέντρωση διαφορετικών οπτικών γωνιών, το συνέδριο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συνολικού οράματος για το μέλλον της Αμμοχώστου και των ευρύτερων περιοχών.

Εκτός από την προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας, το συνέδριο RiNNOVATE προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες χορηγίας. Επιχειρήσεις και οργανισμοί που επιθυμούν να υποστηρίξουν αυτό το σημαντικό γεγονός και να κερδίσουν έκθεση σε βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Ignite για περισσότερες λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο RiNNOVATE, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών εγγραφής, παρακαλούμε επισκεφθείτε www.rinnovateforum.com ή επικοινωνήστε τηλεφωνικός στο +357 99145169.

441870412 1128267908441350 852145051078548128 n exclusive, Ίδρυμα Ignite, Μαρίνα Αγίας Νάπας, συνέδριο RiNNOVATE