Συναντήσεις και επαφές ΕΤΑΠ και ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου στον Λίβανο

imagew 17 exclusive, Γιάννης Καρούσος, ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ

Συναντήσεις με Δημάρχους και παράγοντες του τουρισμού του Λιβάνου, πραγματοποιεί η αποστολή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου, η οποία βρίσκεται από χθες βράδυ στη χώρα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος είχε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο της ιστορικής πόλης της Βύβλου του Λιβάνου Wissam Zaarour». Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο Δήμαρχοι «είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς κοινά ζητήματα που απασχολούν τις δύο πόλεις, εξετάζοντας παράλληλα τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι «η προώθηση της διπλωματίας πόλεων αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, αφού λειτουργεί ως ένας αποδοτικός τρόπος αποκόμισης κοινού οφέλους για τις συνδεδεμένες πόλεις».

Από κοινού με την πόλη της Βύβλου, πρόσθεσε, «έχουμε ήδη υποβάλει πρόταση για διασφάλιση πολυσχιδούς ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για κοινές πολιτιστικές δράσεις».

Όπως είπε, «ότι η ιστορία αυτής της πόλης, το αναβαθμισμένο τουριστικό της προϊόν, η γεωγραφική της εγγύτητα, αλλά και η ικανοποιητική αεροπορική σύνδεση με την Κύπρο, αποτελούν βασικά στοιχεία που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την επιτυχία αυτής της συνεργασίας».

Οι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι τέτοιοι, πρόσθεσε, «που μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε εξαιρετικά οικεία» εκφράζοντας ευχαριστίες για τη φιλοξενία στον Δήμαρχο της Βύβλου, τον οποίο και κάλεσε «να επισκεφθεί το συντομότερο δυνατόν την Αγία Νάπα».

leb12 exclusive, Γιάννης Καρούσος, ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ
©Famagusta.News

ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: “Περιθώρια για ανάπτυξη και ενδυνάμωση της αγοράς του Λιβάνου”

Εξάλλου, ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρει ότι «η αποστολή, την οποία αποτελούν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Σωτήρας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου και άλλοι παράγοντες του τουρισμού, θα συναντηθεί με περισσότερους από 70 τουριστικούς πράκτορες του Λιβάνου».

Στόχος της επίσκεψης και των συναντήσεων της αποστολής είναι η παρουσίαση της επαρχίας Αμμοχώστου ως τουριστικού προορισμού. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Θεόδωρος Τάκκας ανέφερε ότι σκοπός είναι η δραστηριοποίηση σε μια αγορά που είναι πολύ κοντινή με την Κύπρο, υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας και υπάρχουν περιθώρια για ανάπτυξη και ενδυνάμωσή της.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης οι τουριστικοί παράγοντες της επαρχίας Αμμοχώστου «θα παραθέσουν γεύμα στους Λιβάνιους τουριστικούς πράκτορες, κατά το οποίο θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων οι αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στις ξενοδοχειακές μονάδες, τα μεγαλεπήβολα έργα όπως οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, καθώς και οι υπόλοιπες υποδομές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο στο ξενοδοχείο Hilton Habtoor Grand Hotel κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε η επαρχία Αμμοχώστου ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως προορισμός τέλεσης γάμων.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ