Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής ΤΕΒΕΑ με Πρόεδρο Δημοκρατικού Συναγερμού κα. Αννίτα Δημητρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κα. Αννίτα Δημητρίου στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία

56BECC95 472E 461C 9B0C 32A5033967FE exclusive

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου, στα πλαίσια του κύκλου επαφών που διεξάγει με τα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας μας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 συνάντηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κα. Αννίτα Δημητρίου στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων αυτών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου – Δερύνειας – Αγίας Νάπας και η ανάγκη για πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από τα αρμόδια τμήματα, το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των κρατικών υπηρεσιών στην Επαρχία Αμμοχώστου και ιδιαίτερα του Τοπικού Γραφείου Εργασίας Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου και τονίστηκε η ανάγκη για απλοποίηση, εκσυγχρονισμό, και ψηφιοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις αιτήσεις εργασίας για υπηκόους τρίτων χωρών.

Έγινε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες και βιοτεχνίες της επαρχίας μας από την έλλειψη προσωπικού και εργατικού δυναμικού, καθώς και στις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την αυξανομένη τουριστική ροή προς τα κατεχόμενα και την εποχικότητα που μαστίζει την περιοχή, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για μετριασμό τους με μεθοδευμένες ενέργειες, με ευκαιρίες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές οικονομίας.

Τέλος, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιες επιχειρήσεις από τις αδυναμίες του Κανονισμού Πράσινης Γραμμής με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και τις στρεβλώσεις που προκαλεί, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σωτήρας, η ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου Λιοπετριού, η νομοθεσία για τις ενοικιάσεις οχημάτων άνευ οδηγού, η εφαρμογή της νομοθεσίας για την ηχορύπανση και η ανάγκη για δημιουργία πράσινων σημείων στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Πρόεδρος κ. Σάββας Κοσιής και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤΕΒΕΑ αφού ευχαρίστησαν την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τη συνάντηση, κατέθεσαν αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Αμμοχώστου, οι θέσεις του οργανισμού και τα μέτρα που προτείνει για επίλυση τους. Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κα. Δημητρίου με τη σειρά της ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εποικοδομητική συζήτηση και επιβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού στον κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου, αναλαμβάνοντας την προώθηση των θεμάτων που ανέδειξε η ΤΕΒΕΑ.