Συνεχίζει στην Ευρώπη η «Κυρία» – «Έριξε» τριάρα και πέρασε στους ομίλους «Conference»

Συνεχίζει στην Ευρώπη η «Κυρία» - «Έριξε» τριάρα και πέρασε στους ομίλους

104B91D9 B790 4E21 803A 4EB0C305760A Ανόρθωση Αμμοχώστου
Με δύο τέρματα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και ένα του Αρτυματά, η Ανόρθωση επικράτησε με 3-1 της Χάποελ Μπερ Σεβά και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στους ομίλους του UEFA Europa Conference League.
Η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 12ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ.
Ο Πόποβιτς έφυγε μόνος απέναντι από τον Αρούς όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του. Κράτησε όμως την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Αρτυματα. Ο Κύπριος μέσος έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα αρχικά κάπου κόντραρε και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα της Μπερ Σεβά για το 1-0.
Στην συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν στα ίδια επίπεδα με την αρχή του αγώνα και οι Ισραηλινοί είχαν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους μέχρι το 43ο λεπτό όπου κατάφεραν να φέρουν τον αγώνα στα ίσια.
Ο Ανσά βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια, ο κίπερ της Ανόρθωσης απέκρουσε ασταθώς το πλασέ του, όμως, στην επαναφορά ο Σιέχτερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Να σημειωθεί πως η Μπερ Σεβά έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή του Ακολάτσε στο 45′.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 61ο λεπτό η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι όταν το σουτ του Κορέια χτύπησε στο χέρι του  Άμπου Αμπάιντ με τον ρεφ του αγώνα να σφυρίζει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος που ήταν εύστοχος για το 2-1 της Μεγάλης Κυρίας.
Η Ανόρθωση και με την ψυχολογία με το μέρος της αλλά και με το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε και στο 69ο λεπτό έφτασε στο 3-1. Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Λάζαρος με προβολή μπροστά από τον Αρούς, σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Μέχρι το τέλος δεν διαφοροποιήθηκε το σκορ και η Ανόρθωση πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη και παράλληλα την είσοδο της σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.